Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους λαϊκών αγορών

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Βουλευτών Αχαΐας του Σύριζα – ΠΣ Αθανασίας [Σίας] Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, με τους εκπροσώπους του Σωματείου Πωλητών λαϊκών αγορών ¨Αγ.Ανδρέας¨ κ.Καλούδη και κ. Παπαδάτο και του  Συλλόγου Λαϊκής Αγοράς Πατρών "Αγιος Τρυφων"  κ. Γιαννακόπουλο  και  κ.Φωή,  με θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών για το σχέδιο Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

 

Η Κυβέρνηση επιλέγει να δώσει την χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές οδηγώντας παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους, εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι Βουλευτές από τους εκπροσώπους των Σωματείων παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών, κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση αγνοώντας πλήρως τον ιστορικό κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών, θα προχωρήσει στη διάλυση τους. Παραχωρεί τη διαχείριση σε ιδιώτες, προωθεί τη διενέργεια πλειστηριασμών για τις θέσεις στις λαϊκές, επιτρέπει την απόδοση θέσεων σε εταιρείες, αποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μοριοδοτεί τους τίτλους σπουδών για την απόδοση μιας θέσης σε λαϊκή αγορά, την ίδια στιγμή που αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη μετακλητής θέσης σε Υπουργείο.

 

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού πρώτα ζήτησαν τα κλειδιά των καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τώρα έβαλαν στο μάτι τους πάγκους των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών, που στην πλειονότητά τους έχουν χαμηλά έως και πολύ χαμηλά εισοδήματα, ώστε να καταληφθούν οι θέσεις από τις μεγάλες αλυσίδες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search