Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: 491 από τα 546 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα

Σταθερά σε υψηλά ποσοστά, βρίσκονται ακόμα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Όπως αναφέρe o Χαράλαμπος Μπονάνος, η εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρουσιάσει βελτίωση από την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η Αχαΐα παραμένει ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπονάνος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Αχαΐα είχε 523 ενεργά κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε 639 τη Δευτέρα 15 του μηνός, με την Πάτρα να έχει φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό με 427 και 495 ενεργά κρούσματα αντιστοίχως.

Η εικόνα είναι κάπως καλύτερη από χθες, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Αχαΐα είχε χθες 546 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 461 στην Πάτρα.

Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 95 βρίσκονταν σε νοσηλεία, ενώ τα 451 σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στο ΠΠΝΠ μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 80% της πληρότητας στην κλινική covid-19, ενώ στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις ΜΕΘ. Πιεστική παραμένει η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,, υπάρχει σαφής μείωση ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας, όμως, η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα παραμένει υψηλή λόγω των περιστατικών των προηγούμενων δυο εβδομάδων.

«Το δύσκολο τούνελ συνεχίζεται. Όμως η ελπίδα υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών. Θα πάμε καλύτερα. Πρέπει να αντέξουμε -μονόδρομος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πληροφορίες “Π”

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο νέος νόμος για τον αιγιαλό που αφορά στην απομάκρυνση ή μείωση στις ξαπλώστρες στα παραλιακά καταστήματα της Αχαίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση του αριθμού των ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας κρατούμενος που είχε τη θέση του αρχιμάγειρα στις φυλακές κράτησης Νέων Αυλώνα και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει:   H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00.  Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περι
Image
Image

Search