Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα Πατρών: Τεχνικό πρόγραμμα με όραμα και προοπτική

 

  Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή με το αρχαίο ρητό «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αυτό γιατί αποτελεί πιστή αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος του 2017 έως 2020 (παράδειγμα μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε εκθεσιακό-μουσειακό χώρο, ανάπλαση Πλ. Γεωργίου & Γεροκωστοπούλου και κατεδάφιση 10ου Λυκείου  Πατρών κ.α.). Άλλωστε η αποτυχία ομολογείται από τους ίδιους στο τεχνικό πρόγραμμα της ενότητας Παραλίας. «Το πρόγραμμα του 2021 θα κινηθεί σύμφωνα με το 2020 αφού έτσι και αλλιώς τίποτα από το προηγούμενο δεν έχει γίνει»!

 

Ενώ η χώρα μας ζει την ύφεση από τα μνημόνια και στην συνέχεια του αστερισμού της πανδημίας, ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και οραματικό θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην πόλη. Με έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα θα εξασφαλίζαμε νέες θέσεις εργασίας. Η δημιουργία του διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση του νερού καταρχήν προς όφελος των πολιτών, παράλληλα θα έδινε ανάταση στη βιομηχανική ζώνη με νέες επενδύσεις, που φέρνουν νέες θέσεις εργασίας. Η επιτάχυνση των οδικών αξόνων, ο σιδηρόδρομος, το εμπορικό τμήμα, το λιμάνι μπορούν να δώσουν ώθηση. Η απορρόφηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Α. Τρίτσης), χρηματικών πόρων μπορούν να προσδώσουν ευημερία στην πόλη. Η βιώσιμη αστική ανάπλαση, το παραλιακό μέτωπο, το Καρναβάλι, οι πολιτιστικές υποδομές (ΑΣΟ, Παλαιά Σφαγεία), το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης. Η χάραξη νέων αναπτυξιακών δρόμων απαιτεί κοινωνικές συνοχές, ευρύτητα αντιλήψεων, πολιτικού ρεαλισμού-σχεδιασμού και συννενόησης αλλά είναι και θέμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, εμπέδωσης αισθήματος αλληλεγγύης και ασφάλειας. Η οριζόντια μείωση κατά 10% των οικιακών & επαγγελματικών τελών μας βρίσκει σύμφωνους ως προς την ελάφρυνση, ωστόσο οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η ίδια δημοτική αρχή τριπλασίασε το 2015 τα τέλη για τις περιοχές του Ρίου, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειου, Ακταίου από 0,6 σε 1,80 για να τα μειώσει τελικά σε 1,08. Θεωρούμε όμως ότι δεν αξιοποιείται ο  νόμος  «Κλεισθένης» που εκτός από γενικούς συντελεστές προβλέπει και τη χρήση ειδικών συντελεστών για να εξομαλύνει τις αδικίες. Όταν πραγματοποιείς  οριζόντια μείωση είναι άδικη. Με το ίδιο συντελεστή ανά τετραγωνικό μέτρο φορολογείται η βίλλα των 500 τ.μ. με τη γειτονική κατοικία των 50 τ.μ. στα Προσφυγικά. Με ίδιο συντελεστή, η κεντρική καφετέρια θα πληρώσει το ίδιο ακριβώς με το καφενείο της λαϊκής συνοικίας, έχοντας το ίδιο εμβαδόν. Αυτό είναι κοινωνικά άδικο και πολιτικά απαράδεκτο.

 

Η πρόταση που καταθέσαμε και ψηφίσαμε είναι:

 

 - Να οριστούν ειδικοί συντελεστές για να αρθούν οι προαναφερόμενες αδικίες.

 

- Μείωση επαγγελματικών τελών κατά 20% (όταν εκτός από κλειστές επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι η μείωση τζίρου ανέρχεται σε 40%).

 

- Μείωση τελών στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) σε 2 ευρώ ανά τ.μ.

 

- Απαλλαγή από το ΤΑΠ για τις ευπαθείς ομάδες

 

-- 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι μέρες αυτές όπου το τρίτο κύμα βρίσκεται στην αιχμή του, είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, και τίποτα στον ομιχλώδη ορίζοντα δεν δείχνει ότι το lockdown στην Αττική θα αρθεί όταν τε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά» απάντησε ο Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν η απάντησή του στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Κο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best TV,   με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια  της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινική . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλακών Αγίου Στεφάνου. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρεται με ανακοίνωση ότι: « Τα αυριανά «εγκαίνια» της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΠ από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια και οι σχετικές δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζουν οι Φυλακές Αγίου Στεφάνου, οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Στο σωφρονιστικό κατάστημα επικρατεί τεράστια ανησυχία τις τελευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search