Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα Πατρών: Τεχνικό πρόγραμμα με όραμα και προοπτική

 

  Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή με το αρχαίο ρητό «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αυτό γιατί αποτελεί πιστή αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος του 2017 έως 2020 (παράδειγμα μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε εκθεσιακό-μουσειακό χώρο, ανάπλαση Πλ. Γεωργίου & Γεροκωστοπούλου και κατεδάφιση 10ου Λυκείου  Πατρών κ.α.). Άλλωστε η αποτυχία ομολογείται από τους ίδιους στο τεχνικό πρόγραμμα της ενότητας Παραλίας. «Το πρόγραμμα του 2021 θα κινηθεί σύμφωνα με το 2020 αφού έτσι και αλλιώς τίποτα από το προηγούμενο δεν έχει γίνει»!

 

Ενώ η χώρα μας ζει την ύφεση από τα μνημόνια και στην συνέχεια του αστερισμού της πανδημίας, ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και οραματικό θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην πόλη. Με έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα θα εξασφαλίζαμε νέες θέσεις εργασίας. Η δημιουργία του διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση του νερού καταρχήν προς όφελος των πολιτών, παράλληλα θα έδινε ανάταση στη βιομηχανική ζώνη με νέες επενδύσεις, που φέρνουν νέες θέσεις εργασίας. Η επιτάχυνση των οδικών αξόνων, ο σιδηρόδρομος, το εμπορικό τμήμα, το λιμάνι μπορούν να δώσουν ώθηση. Η απορρόφηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Α. Τρίτσης), χρηματικών πόρων μπορούν να προσδώσουν ευημερία στην πόλη. Η βιώσιμη αστική ανάπλαση, το παραλιακό μέτωπο, το Καρναβάλι, οι πολιτιστικές υποδομές (ΑΣΟ, Παλαιά Σφαγεία), το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης. Η χάραξη νέων αναπτυξιακών δρόμων απαιτεί κοινωνικές συνοχές, ευρύτητα αντιλήψεων, πολιτικού ρεαλισμού-σχεδιασμού και συννενόησης αλλά είναι και θέμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, εμπέδωσης αισθήματος αλληλεγγύης και ασφάλειας. Η οριζόντια μείωση κατά 10% των οικιακών & επαγγελματικών τελών μας βρίσκει σύμφωνους ως προς την ελάφρυνση, ωστόσο οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η ίδια δημοτική αρχή τριπλασίασε το 2015 τα τέλη για τις περιοχές του Ρίου, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειου, Ακταίου από 0,6 σε 1,80 για να τα μειώσει τελικά σε 1,08. Θεωρούμε όμως ότι δεν αξιοποιείται ο  νόμος  «Κλεισθένης» που εκτός από γενικούς συντελεστές προβλέπει και τη χρήση ειδικών συντελεστών για να εξομαλύνει τις αδικίες. Όταν πραγματοποιείς  οριζόντια μείωση είναι άδικη. Με το ίδιο συντελεστή ανά τετραγωνικό μέτρο φορολογείται η βίλλα των 500 τ.μ. με τη γειτονική κατοικία των 50 τ.μ. στα Προσφυγικά. Με ίδιο συντελεστή, η κεντρική καφετέρια θα πληρώσει το ίδιο ακριβώς με το καφενείο της λαϊκής συνοικίας, έχοντας το ίδιο εμβαδόν. Αυτό είναι κοινωνικά άδικο και πολιτικά απαράδεκτο.

 

Η πρόταση που καταθέσαμε και ψηφίσαμε είναι:

 

 - Να οριστούν ειδικοί συντελεστές για να αρθούν οι προαναφερόμενες αδικίες.

 

- Μείωση επαγγελματικών τελών κατά 20% (όταν εκτός από κλειστές επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι η μείωση τζίρου ανέρχεται σε 40%).

 

- Μείωση τελών στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) σε 2 ευρώ ανά τ.μ.

 

- Απαλλαγή από το ΤΑΠ για τις ευπαθείς ομάδες

 

-- 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα:« Στρατηγική της κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια»: Μετά από μία περίο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.  O
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
Image
Image

Search