Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το ζευγάρι ηλικιωμένων της ληστείας μετά φόνου στο Χαλκιόπουλο (video)

Ένα βίντεο με τους ηλικιωμένους που έπεσα θύματα ληστείας στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας φέρνει στο φως η εφημερίδα Μαΐστρος.

Στο βίντεο εμφανίζονται η ηλικιωμένη και ο 91 ετών σύζυγός της, θύμα της επίθεσης των ληστών.

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί στην περιοχή κλήθηκαν να παρέχουν βοήθεια σε μία ηλικιωμένη. Όταν μπήκαν στο σπίτι της την είδαν δεμένη. Κοντά της ήταν ο 91 ετών σύζυγός της. Συγγενείς και γείτονες του ζευγαριού είχαν ανησυχήσει επειδή οι δύο ηλικιωμένοι δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες και ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Εμπεσού, οι οποίοι άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο ανατριχιαστικό θέαμα.

Ο 91χρονος ήταν νεκρός, ενώ η επίσης ηλικιωμένη σύζυγός του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβη, γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στο σπίτι, που ήταν αναστατωμένο με εμφανή ίχνη έρευνας, κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου οι οποίοι εκτιμούν ότι το ζευγάρι έγινε στόχος αδίστακτων κακοποιών που είχαν εισβάλει στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν.

Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήρε αποτυπώματα και γενετικό υλικό απ’ όλους τους χώρους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.

Στις 16 Ιανουαρίου, οι κατηγορούμενοι ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις. Είχαν λάβει προθεσμία να απολογηθούν χθες Δευτέρα, ωστόσο έλαβαν νέα προθεσμία για σήμερα Τρίτη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία κατά συρροή, από την οποία προήλθε θάνατος.

Στη συνεχεία έφτασε στο Δικαστικό μεγαλύτερος αδερφός και οι αστυνομικοί έφεραν και τον τον ανιψιό των ηλικιωμένων. Σήμερα κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες και πέντε μάρτυρες υπεράσπισης. Οι τρεις από αυτούς ανέφεραν πως οι κατηγορούμενοι έχουν άλλοθι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν ένα τέτοιο έγκλημα. Υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες πως οι φερόμενοι δράστες, βρίσκονταν αλλού την ώρα της ληστείας.

Ανακριτής και Εισαγγελέας όμως έκριναν προφυλακιστέους και τους τρεις κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται πως οι απολογίες τους ήταν διαδοχικές και ολοκληρώθηκαν έπειτα από αρκετές ώρες το απόγευμα της Τρίτης (19/01).

Στην Ασφάλεια Αγρινίου αναμένουν παράλληλα και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κασοκεράκη, δικηγόρο των δύο αδερφών κατηγορουμένων, η προφυλάκιση των τριών δε σημαίνει ότι είναι ένοχοι.

«Αποδομήσαμε πλήρως την κατάθεση που έδωσε η παθούσα», σημείωσε ο συνήγορος, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλικία της ηλικιωμένης και «το κατά πόσο είναι σε θέση να αναγνωρίσει με αξιοπιστία και σοβαρότητα πρόσωπα και πράγματα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search