Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

E.A.Y.A. : Γρήγορες οι προσλήψεις για τα Πανεπιστήμια... χρονοβόρες για την ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

"Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι για χρόνια πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας (διακίνηση ναρκωτικών ,παρεμποριο). Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την φύλαξη τους ώστε να αποτελούν στέγη των γραμμάτων και όχι καταφύγιο η και ορμητήριο πολλές φορές  εκνομων πράξεων.  Ως Ένωση ταυτιζόμαστε με τους προβληματισμούς της Ομοσπονδίας για την υπαγωγή του Σώματος αυτού στην Αστυνομία αντί της υπαγωγής τους στις  πρυτανικές αρχές καθώς θεωρούμε ότι καθημερινά θα αποτελούν κινούμενους στόχους αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το έργο  ειδικά όταν θα υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Αυτό που θεωρούμε αδιανόητο είναι το γεγονός ότι ενώ άμεσα κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη χιλίων ατόμων για την φύλαξη των Πανεπιστημίων, είναι χρονοβόρες οι προσλήψεις υπαλλήλων για να αναλάβουν ένα καθήκον που ταλαιπωρεί 20 έτη το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι αυτό των Μεταγωγών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα καταστήματα Κράτησης  της Χώρας κάτι το οποίο θα εξοικονομούσε μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις καθημερινά προς όφελος του πολίτη.

Κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει λοιπόν ανάλογο  σώμα ειδικών φρουρών αρμόδιοι για όλες αυτές τις Μεταγωγές κάτι που θα απαιτούσε τον ίδιο άμεσο χρόνο πρόσληψης με αυτούς στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το ζήτημα είναι πόσο πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα αντί να προφασιζομαστε δυσκολίες όταν σε άλλα θέματα φαίνεται η αποφασιστικότητα της Πολιτικής Ηγεσίας. Αναμένουμε λοιπόν από τον ίδιο τον κύριο Υπουργό την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος την σπουδαιότητα του οποίου αντιλήφθηκε αμέσως κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην επίσκεψη του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όταν του αναλύσαμε ότι καθημερινά κατασπαταλουνται αστυνομικές δυνάμεις για όλη αυτή την διαδικασία.

Σωστή η αύξηση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων εξίσου όμως σημαντική και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με εκατοντάδες ακόμα περισσότερους  αστυνομικούς ταγμένους στο καθήκον. "

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται, ότι σήμερα 2 και αύριο 3 Μαρτίου, το Ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης θα παραμείνει κλειστό, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.Για το περιστατικό, έχουν ακολου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Εξετάζονται μέτρα φύλαξης αλλά και αποτροπής επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. Σοκ από τα μπλόκα αντιεξο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας «Ήθος Ποιεί» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Έξοδος για το Θέατρο» που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του συγγραφέα και περφόρμερ Καρλ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε και επισήμως από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός. Το θέμα είχε αποκαλύψει από χθες το enikos.gr και ο Βασίλης Μπουζιώτης, κάνοντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστος δράστης προσπάθησε να βάλει φωτιά δίπλα σε σπίτια και ξενοδοχειακή μονάδα με ένα μπιτόνι πετρέλαιο. Ευτυχώς όμως χωρίς επιτυχία γιατί κάτοικος και επιχειρηματίας της περιοχής ήταν εκεί την κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των μελών του Εργατικού Κέντρου ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, μαζί με δεκάδες σωματεία, συλλόγους και φορείς της Πόλης μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Επιμελητήριο Αχαΐας  συνεχίζουν τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  για τα μέλη του Επιμελητηρίου και το ευρύ κοινό.   Σήμερα  Τριτη 2 Μ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search