Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Το Αιμοδυναμικό Τμήμα ξεκίνησε με μια πρώτη στεφανιογραφία

Μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Σε καιρό πανδημίας ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου που αποτελούσε μία πάγια και επείγουσα ανάγκη.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη στεφανιογραφία σε ασθενή του νοσοκομείου.

Η ανάπτυξη Αιμοδυναμικού Τμήματος στον «Αγιο Ανδρέα», αποτελούσε χρόνιο αίτημα της ιατρικής κοινότητας του νοσοκομείου που αδυνατούσε να προσφέρει αυτή τη σωτήρια υπηρεσία υγείας στους ασθενείς της.

Την κάλυψη της ανάγκης αυτή αναγνώρισε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος πήρε απόφαση για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότησή του (ύψους 300.000 ευρώ) από το ταμείο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μάλιστα το είχε θέσει σε προτεραιότητα και σε συνεργασία με τον τότε διοικητή Θεόδωρο Σερεμέτη ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες ενέργειες. Ωστόσο η προσπάθεια τελεσφόρησε τώρα με την επιτάχυνση των διαδικασιών εκ μέρους του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου.

Καθοριστικός όμως στην οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος, ήταν ο ρόλος του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γιώργου Σούφρα. Κάτι που επισημαίνει και ο κ. Καρβέλης. «Συνεργαστήκαμε ταχύτατα και αποτελεσματικά με τον κ. Σούφρα καθώς και όλους τους γιατρούς της Κλινικής κι έτσι καταφέραμε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό. Να προσφέρουμε μία υψίστης σημασία υπηρεσία υγείας στους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειάς μας. Μέχρι χθες οι ασθενείς που έπρεπε να υποβληθούν σε στεφανιογραφία διακομίζονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τη νοσηλευτική μονάδα» μας είπε ο κ. Καρβέλης.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το παλεύαμε εδώ και μήνες καθώς είχαν προκύψει διάφορα θέματα που έπρεπε να ξεπεραστούν. Τελικά χθες ξεκίνησε η λειτουργία του. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για το νοσοκομείο μας «μας σχολίασε ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα» Ηλίας Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε:

«Σε πρώτη φάση θα αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου μας και εν συνεχεία θα μπούμε και σε πρόγραμμα εφημεριών. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα όποια κενά έχουμε σε επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ασθενείς μας κάθε ιατρική πράξη που έχουν ανάγκη».

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την ιατρική ομάδα που στηρίζει τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος αποτελούν οι επεμβατικοί καρδιολόγοι Νίκος Γράψας, Γιάννης Χριστοδούλου, Νίκος Νικολόπουλος και Διονύσης Κτενάς.

Επίσης το Τμήμα ενισχύει νοσηλευτικό προσωπικό που το προηγούμενο διάστημα είχε σταλεί για εκπαίδευση, όπως και γιατροί του, στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Παράλληλα από το ίδιο νοσοκομείο μετακινήθηκαν ειδικευμένοι τεχνολόγοι για τον χειρισμό των μηχανημάτων.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη ΒΙΠΕ Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα,( Ελληνίδα) διότι ενεργώντας από κοινού με  άνδρα, (Έλληνα) μετέβη . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

O δήμος δυτικής Αχαΐας ενημερώνει τα εξής:Παραδόθηκε στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά η μελέτη του Αρχαιολόγου Βασίλη Αργυρόπουλου και του Αρχαιολόγου-Εκπαιδευτικού Κώστα Πα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρναβαλικό "άρωμα" από σήμερα στο κέντρο της Πάτρας. Από το πρωί τοποθετούνται μπάστακες και άλλες καρναβαλικές κατασκευές στην Πλατεία Γεωργίου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη ΒΙΠΕ Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα,( Ελληνίδα) διότι ενεργώντας από κοινού με  άνδρα, (Έλληνα) μετέβησαν σε αποθήκες εται
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τασυλλυπητήρια μας στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόλυτη καταστροφή του εισοδήματος των αγροτών στην δυτική Αχαία οδήγησε η πρόσφατη κακοκαιρία. Ο παγετός είχε ως συνέπεια τεράστιες εκτάσεις με πατάτες, να υποστούν ζημιές. Οι αγρότες διεκδικούν α
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search