Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτ. Ελλάδα: Παρέμβαση Παπαδόπουλου και Δημάρχων στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΚΕΔΕ

Διεξήχθη για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα στις 20-11-2020 η περιφερειακή συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ και των Δήμων της περιοχής μας με κύριο θέμα τις προτάσεις και τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης ενόψει της αναμενόμενης θεσμικής μεταρρύθμισης για την “Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση”.

 

Οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος και Ιονίων Νήσων Αλέξανδρος Παρίσης και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας -Ιονίων Νήσων συζήτησαν αναλυτικά με τον Πρόεδρο κ. Παπαστεργίου και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη καθώς και εκπροσώπους των ανεξάρτητων αρχών. Κομβικά ζητήματα που ετέθησαν από τον Πρόεδρο κ.Παπαδόπουλο και τους Δημάρχους:

 

-Τα θεσμικά θέματα των ΟΤΑ, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων

 

-Να δοθεί ουσιαστικό νόημα στην “πολυεπίπεδη διακυβέρνηση” με μεταρρύθμιση των λειτουργιών όλων των κρατικών διοικήσεων, αιρετών, αποκεντρωμένων και κεντρικών.- διεκδίκηση δίκαιης κατανομής πόρων προς την Αυτοδιοίκηση από τους ΚΑΠ, το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

- Η ανάγκη προετοιμασίας και έγκαιρης ολοκλήρωσης εθνικών, περιφερειακών και τοπικών και τομεακών πολιτικών που αφορούν σε εθνικό και περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο, σε στρατηγικές για την ενέργεια, το κλίμα και την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, στρατηγική για την ψηφιακή διακυβέρνηση και λειτουργία της διοίκησης.

 

- Η ενίσχυση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.

 

- Οι μεγάλες ανάγκες ενίσχυσης της βιωσιμότητας των μικρών, των ορεινών, των νησιωτικών και των μειονεκτούντων Δήμων της περιφέρειας που έχουν αγνοηθεί έως σήμερα από αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

- Οι απαιτήσεις σε προσωπικό για τους Δήμους στη στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό, μηχανικούς στις τεχνικές υπηρεσίες για υλοποίηση έργων.

 

- Η ανάγκη ενίσχυσης της ψηφιακής λειτουργίας των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων μέσα από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά μέσα για την ανανέωση του προσωπικού και την ανάπτυξη ψηφιακών, αναλυτικών κόμβων και υπηρεσιών για την αυτοδιοίκηση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

 Τραγωδία σημειώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη όπου ένας εργάτης καταπλακώθηκε από σίδερα με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτη στην οδό Θέμιδος 25 όπου . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο μεγάλος Πελέ έσπευσε να τον αποχαιρετίσει. Ο «μάγος της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του λέγοντας «είναι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς. Κατά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

63 νέα κρούσματα καταγράφει σε ένα 24ωρο η Δυτ. Ελλάδα. Τα 29 εντοπίζονται στην Αχαΐα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς. Κατά τη συνάντηση συμφων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eργασίες βαριάς συντήρησης στην Περιμετρική Πατρών για την ενίσχυση της Κάτω Διάβασης Κ635 στον κόμβο Οβρυάς ανακοινώνει η Ολυμπία Οδός.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο εργασιών βαριάς συντήρησης της υποδομή
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search