Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση Καρβέλη προς εστίαση: Μην κρύβεται τα κρούσματα, πρέπει να προστατέψουμε την δημόσια υγεία

«Είμαστε στο πλευρό της εστίασης και σύμμαχοι στον δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Δεν θέλουμε να κλείσουμε το κατάστημα κανενός. Θέλουμε απόλυτη ειλικρίνεια και συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι' αυτούς και τις επιχειρήσεις τους και φυσικά για τη δημόσια υγεία που είναι το βασικό ζητούμενο».

Μέσω της «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Γιάννης Καρβέλης καλεί τον κόσμο της εστίασης να μην κρατάει κρυφά χαρτιά όταν προκύπτουν κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠε προχώρησε στην συγκεκριμένη δημόσια έκκληση μετά το κρούσμα ιδιοκτήτη κλαμπ που φέρεται να απέκρυψε την ύπαρξη κρουσμάτων στο προσωπικό του με αποτέλεσμα να υπερ-αυξηθούν.

«Με τον Σύλλογο των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής έχουμε άριστη συνεργασία. Τα μεμονωμένα κρούσματα απόκρυψης που καταγράφουμε όμως δεν βοηθούν την προσπάθεια που κάνουμε» τονίζει ο κ. Καρβέλης και προσθέτει:

«Ο κόσμος της εστίασης γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαι αρωγός στον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα επιβίωσης που κάνει. Κυκλοφορώ στην πόλη συζητάω μαζί τους και προσπαθούμε για το καλύτερο. Στο πλαίσιο λοιπόν της καλής συνεργασίας που έχουμε τους καλώ όταν προκύπτει κάποιο κρούσμα να μας ενημερώνουν άμεσα ώστε οργανωμένα να διενεργούμε τα τεστ και να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα. Το να κρυβόμαστε δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να την προστατέψουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί εάν κρύβουμε την πραγματικότητα».

ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΓΚΥΟΣ

Το πρώτο περιστατικό εγκύου που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ. Είναι το πρώτο περιστατικό εγκύου που νοσηλεύεται στην περιοχή μας.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται 15 κρούσματα και δύο στη ΜΕΘ. Επίσης στον «Αγιο Ανδρέα» συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο περιστατικά ένα στην κλινική κορονοϊού και ένα στη ΜΕΘ.

Σήμερα ο κ. Καρβέλης θα βρίσκεται στο ΠΓΝΠ όπου θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή κορονοϊού προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν και να αποφασίσει εάν θα πρέπει να ανοίξει και η δεύτερη κλινική κορονοϊού (ΩΡΛ).

ΤΥΧΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στην πλατείες Γεωργίου, Ελευθερίας και Κύπρου αναμένεται να γίνουν τα 1.500 ράπιντ τεστ σε συνεργασία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τον Δήμο.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ

Την Παρασκευή η Υγειονομική Περιφέρεια διοργανώνει στον χώρο της, εθελοντική αιμοδοσία. Ενεργοποιεί το σύνολο του προσωπικού της που είναι σε θέση να αιμοδοτήσει ενώ παράλληλα έχει συνεννοηθεί με την Μητρόπολη Πατρών - καθώς η δράση εντάσσεται στα Πρωτοκλήτεια- και με τις ομάδες του Προμηθέα και της Παναχαϊκής να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Σε 715 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, κατεγράφησαν επτά θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 581.

Παράλληλα, 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έντεκα περισσότεροι συγκριτικά με χθες, Κυριακή.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι εξής:

• 260 από την Περιφέρεια Αττικής

• 84 από ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 4 από ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

• 16 από ΠΕ Αχαΐας

• 52 κρούσματα από ΠΕ Ιωαννίνων, εκ των οποίων 32 συνδεόμενα με συρροή σε βιομηχανία τροφίμων

• 11 από ΠΕ Κοζάνης

• 6 από ΠΕ Κορινθίας

• 41 από ΠΕ Λάρισας, τα 16 προερχόμενα από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

• 12 από ΠΕ Μεσσηνίας

• 31 από ΠΕ Σερρών (30 προερχόμενα από δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ)

• 10 από ΠΕ Τρικάλων.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και 99 νέα θύματα -με το οποίο ξεπέρασαν οι νεκροί στη χώρα μας το «φρά . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης 337 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, στο τέλος της κύριας δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγει . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καραντίνα μπήκαν 10 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου μετά από μία γέννα. ‘Όλα ξεκίνησαν όταν μία 16χρονη έγκυος βρέθηκε στο νοσοκομείο καθώς ήταν ανάγκη να μπει σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά μου εὐλογημένα, Ἐν ὂψει τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου, ἡ ὁποία ἐφέτος θά τελεσθῇ, δυστυχῶς, μέ λιτότητα καί ἁπλότητα, ἓνεκα τῶν ὑφισταμένων μέτρων καί τῆς δοκιμασίας, τήν ὁποίαν, κρίμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιστολή τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search