Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα Δικαστήρια κατά του 5G και Πατρινοί

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να σταματήσουν την τοποθέτηση κεραιών  5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G).

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό συγκέντρωναν χρήματα, μέσω ηλεκτρονικού εράνου, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία, ήδη συγκεντρώθηκαν 3.831 ευρώ και εντός των ημερών αναμένεται να γίνει η κατάθεση της προσφυγής, ωστόσο ο έρανος συνεχίζεται για τη συγκέντρωση του συνολικού ποσού που απαιτείται για τα δικαστικά έξοδα

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Όλες οι ελληνικές ομάδες Stop5G σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσφυγή μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να ανασταλεί η εγκατάσταση του 5G και να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας από το «μεγαλύτερο ανήθικο ιατρικό πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία».

Χρειαζόμαστε άμεσα την οικονομική ενίσχυση σου για να καλυφθούν τα υψηλά έξοδα.

Αυτή τη στιγμή και εξελίσσονται δικαστικοί αγώνες στα ανώτατα δικαστήρια και άλλων χωρών.

Το προηγούμενο της διακοπής του πιλοτικού 5G στην Καλαμάτα δείχνει την δύναμη μας!

Γι’ αυτό ζητούμε την βοήθεια σου! Ακόμα και η πιο μικρή οικονομική προσφορά είναι σημαντική! Ο τεράστιος αυτός αγώνας -πλέον- είναι στα δικά σου χέρια».

Η αναφορά των πολέμιων του 5G στην Καλαμάτα αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τον Δεκέμβριο του 2019, με την οποία διακόπτεται η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν έτοιμη να τοποθετήσει κεραίες 5G σε όλη την πόλη. 

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και τον δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G, ωστόσο και η Πάτρα βρίσκεται στη λίστα των πόλεων για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G.

 Ωστόσο, η δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει «παγώσει» κάθε ενέργεια για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, ήδη από τις αρχές του 2018,  αφουγκραζόμενη τις αντιδράσεις, τις ενστάσεις και την αγωνία μιας σημαντικής μερίδας των Πατρινών, για τις επιπτώσεις από τη χρήση του δικτύου αυτού στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καθώς μελέτες επιστημόνων καταδεικνύουν ότι το δίκτυο δεν είναι καθόλου αθώο.

Μάλιστα, ο Δήμος της Πάτρας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Πάτρα στις 25 Ιανουαρίου, το πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαμαρτυρίας για το 5G, με το Χορευτικό τμήμα  του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το τέλος του καθολικού lockdown στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, βάζοντας τέλος στην καραντίνα τεσσάρων εβδομάδων στη χώρα. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα ισχύει έν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός. Σε ποιες περιφέρειες εντοπίζεται το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Στα 50 συνολικά τα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα, . . .
LIFE STYLE

Δύσκολες στιγμές περνάει η οικογένεια του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, καθώς ο πολυαγαπημένος τους σκύλος Λούπο, πέθανε σε ηλικία εννέα ετών. Ο Δούκας και η Δούκισσα τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Mια νέα μέθοδο, αυτή της τυχαίας επιλογής οδηγών, έχουν εφαρμόσει από σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή της Τροχαίας για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΙΧ αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατέληξε στην είσοδο φαρμακείου στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην Καρόλου και Μαιζώνος, χωρίς ωστόσο να μπει μέσα στο κατάστημα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σημασία της συνεχούς επικοινωνίας και της στενής παρακολούθησης όλων των δράσεων που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν το αντικείμενο πρόσφα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια τεστ για τον κορωνοιό στην Κάτω Αχαία. Συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην είσοδο της πόλης και κάνουν τεστ σε όποιον το επιθυμεί. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαιτέρως αυξημ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search