Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μπούρας σε Κεραμέως: Ενεργείστε άμεσα, η κατάσταση επείγει

«Αποφασίστε τι θέλετε για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα το ενισχύσετε; Θα το βοηθήσετε να πάει μπροστά ή θα το αφήσετε στην τύχη του;».

Ηταν το βασικό ερώτημα που έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνάντηση που είχε μαζί της την περασμένη Τρίτη. Ο πρύτανης συνοδευόμενος από τον αντιπρύτανη, Διονύση Μαντζαβίνο, επισκέφτηκαν την υπουργό με σκοπό να την παραδώσουν την επιστολή με τα 15 σημεία που αποφάσισε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου και να συζητήσουν μαζί της τα βασικά ανοικτά μέτωπα που προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο ακαδημαϊκό μας ίδρυμα.

«Εκθέσαμε στην υπουργό τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και της είπαμε ότι οι ενέργειές της θα πρέπει να είναι άμεσες διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις» μας είπε ο κ. πρύτανης κι εξήγησε:

«Το βασικό είναι να στηριχτεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα της θέσαμε το θέμα της φοιτητικής εστίας καθώς χρειαζόμαστε τη βοήθειά της να ανακαινίσουμε τα υπάρχοντα δωμάτια και να χτίσουμε καινούργια με τη βοήθεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)».

Κατά προτεραιότητα η πρυτανική αρχή κάλεσε την κ. Κεραμέως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα καταργηθέντα τμήματα του πρώην ΤΕΙ, Γεωπονίας, με έδρα την Αμαλιάδα και το Τμήμα Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Στα δύο αυτά Τμήμα υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές - αρκετοί συσσωρευμένοι και από παλαιότερα έτη- οι οποίοι πρέπει να αποφοιτήσουν. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν σε αυτά τα Τμήματα. Για τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία τους ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αποφοιτήσουν όλοι οι φοιτητές. Από την πλευρά μας προτείναμε να αξιοποιηθεί μία δράση μέσω ΕΣΠΑ και να προσληφθεί έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Το πρόβλημα εκτός από εκπαιδευτικό είναι και κοινωνικό. Χθες συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τους ενημέρωσα για τις ενέργειές μας» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.

Από την πλευρά της η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα και άμεσα να απαντήσει σε σχέση με τις ενέργειές της.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Μέσω της «Π» ο πρύτανης απηύθυνε έκκληση προς τους φοιτητές να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας. «Κάνω έκκληση προς όλους να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας. Να αποφεύγονται τα καλέσματα για συγκεντρώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την κίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής. Ανησυχώ για όλη αυτή την κατάσταση και πρέπει να εργαστούμε όλοι μας για να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και 99 νέα θύματα -με το οποίο ξεπέρασαν οι νεκροί στη χώρα μας το «φρά . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης 337 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, στο τέλος της κύριας δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγει . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καραντίνα μπήκαν 10 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου μετά από μία γέννα. ‘Όλα ξεκίνησαν όταν μία 16χρονη έγκυος βρέθηκε στο νοσοκομείο καθώς ήταν ανάγκη να μπει σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά μου εὐλογημένα, Ἐν ὂψει τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου, ἡ ὁποία ἐφέτος θά τελεσθῇ, δυστυχῶς, μέ λιτότητα καί ἁπλότητα, ἓνεκα τῶν ὑφισταμένων μέτρων καί τῆς δοκιμασίας, τήν ὁποίαν, κρίμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιστολή τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search