Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικές συναντήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

 

 

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή  Δ. Μαντζαβίνου. Σκοπός  της συνάντησης, η εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωση της Υπουργού για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ειδικότερα αφού ενημέρωσαν την Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, επεσήμαναν την αδυναμία  άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ αν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα. Επίσης την ενημέρωσαν  για την αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησης και για χρονίζοντα θέματα της Φοιτητικής Εστίας, προβλήματα  των οποίων η επίλυση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα εν λόγω αιτήματα. 

 

Τον Πρύτανη επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  και στηρίζει τον αγώνα για την επίλυση των  δίκαιων αιτημάτων του. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πύργου έθεσε εκ νέου θέμα διατήρησης και στελέχωσης του Τμήματος Μουσειολογίας που λειτουργεί στον Πύργο καθώς και την επαναλειτουργία του Τμήματος  Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας και ζήτησε την αρωγή του Πρυτάνεως. 

 

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σύνδεσή του με την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Πρυτανεία στις 22.10.20, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τον Πρύτανη  Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Παράλληλα  εξέφρασαν  την αμέριστη στήριξή του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α στα αιτήματα της Πρυτανικής Αρχής για επαρκή χρηματοδότηση και  πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα, όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος. 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς». Αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στα οποία δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ζήτησαν  στη συνέχεια τη στήριξη της Πρυτανείας στους στόχους του Συλλόγου, όπως η ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και η καθιέρωση της ιστορικής Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου για να αποκτήσει την οφειλόμενη αναγνωρισιμότητα και προβολή σε Διεθνές επίπεδο. Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας είπε ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προβολής της πόλης των Πατρών σε διεθνές επίπεδο. 

 

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συναντήθηκε  με το Σύλλογο  Μελών ΔΕΠ και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αναπτύχθηκε διάλογος με ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για  δράσεις που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος λόγω της πανδημίας  από τη νόσο covid 19, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία των Συλλόγων σε όλα τα επίπεδα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Κώστας Μπετινάκης. Από το 1968 εργάστηκε σε θέση ευθύνης στον τομέα διεθνών ειδήσεων στις αθηναϊκές εφημερί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι γιατροί μου συνέστησαν να νοσηλευτώ στον Ευαγγελισμό προκειμένου να μου χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή» ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινω . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα με την πανδημία του κορωνοϊού να οδηγεί σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ωστόσο όλοι στέκονται στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα με την πανδημία του κορωνοϊού να οδηγεί σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ωστόσο όλοι στέκονται στα εμφατικά μηνύματα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο αυτό που συνέβη  στην Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Δυτ. Αχαϊας, όταν εμφανίστηκαν νοσηλευτές για την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού και κάποιοι άρχισαν να τους πετούν δυναμιτάκια! Μάλιστα η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search