Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη διάσωση των κατολισθήσιμων οικισμών της Αχαΐας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών - Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με την εκπόνηση γεωλογικών μελετών για τη διάσωση των κατολισθήσιμων οικισμών της Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 53459/05|07|1969 απόφαση Νομάρχη Αχαΐας  «Περί μεταφοράς οικισμών», 45 οικισμοί του Νομού Αχαΐας έχουν κριθεί ως μεταφερόμενοι εξαιτίας της κατολίσθησης του εδάφους. 

Η διενέργεια γεωτεχνικής έρευνας και η σύνταξη οριστικής μελέτης αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. 

Η συγκεκριμένη διαδικασία συνιστά μονόδρομο για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, αφού -σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς- τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των μεταφερόμενων οικισμών δεν είναι οικοδομήσιμα. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από μελέτη της «Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης» του Δήμου Αιγιάλειας, το εκτιμώμενο κόστος μελέτης -για κάθε έναν από τους μεταφερόμενους οικισμούς- σχετίζεται με την έκταση και τον τρόπο οριοθέτησής του. 

Σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς, το κόστος της γεωλογικής μελέτης καταλληλότητας μόνο για τους 27 οικισμούς της Αιγιάλειας, ανέρχεται στα 858.000 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατον να καλυφθεί από τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικισμών. 

Τέλος, το πρόβλημα της κατολίσθησης χρήζει ολιστικής αντιμετώπισης, αφού δεν αφορά αποκλειστικά τους 27 οικισμούς του Δήμου Αιγιάλειας, αλλά 45 οικισμούς ολόκληρης της Αχαΐας και πολλούς περισσότερους σε ολόκληρη την Επικράτεια».

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών - Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α)  τη διάσωση των κατολισθήσιμων οικισμών και β) την οικονομική ενίσχυση με σκοπό την εκπόνηση των απαραίτητων γεωλογικών μελετών._

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το τέλος του καθολικού lockdown στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, βάζοντας τέλος στην καραντίνα τεσσάρων εβδομάδων στη χώρα. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα ισχύει έν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός. Σε ποιες περιφέρειες εντοπίζεται το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Στα 50 συνολικά τα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα, . . .
LIFE STYLE

Δύσκολες στιγμές περνάει η οικογένεια του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, καθώς ο πολυαγαπημένος τους σκύλος Λούπο, πέθανε σε ηλικία εννέα ετών. Ο Δούκας και η Δούκισσα τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Mια νέα μέθοδο, αυτή της τυχαίας επιλογής οδηγών, έχουν εφαρμόσει από σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή της Τροχαίας για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΙΧ αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατέληξε στην είσοδο φαρμακείου στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην Καρόλου και Μαιζώνος, χωρίς ωστόσο να μπει μέσα στο κατάστημα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σημασία της συνεχούς επικοινωνίας και της στενής παρακολούθησης όλων των δράσεων που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν το αντικείμενο πρόσφα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια τεστ για τον κορωνοιό στην Κάτω Αχαία. Συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην είσοδο της πόλης και κάνουν τεστ σε όποιον το επιθυμεί. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαιτέρως αυξημ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search