Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρέμβαση του συνδικάτου οικοδόμων μετά από εργατικό ατύχημα

Σήμερα (Σάββατο 17-10-2020) με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες σε οικοδομή γνωστής αλυσίδας Super Market (όπου πρόσφατά - 15/10/2020 - σημειώθηκε εργατικό ατύχημα από πτώση), οι οποίες γίνονταν κατά παράβαση του πενθημέρου και της 7ωρής εργασίας.

 

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε συνέλευση (του Συνδικάτου και του Εργαζομένων) όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας και στον κλάδο, η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις και συνεχείς αγώνες για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα οι εργαζόμενοι.

 

Οι συνάδελφοι συμφωνήσαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Συνδικάτου και  εξέφρασαν την άποψή πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

 

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, έχουμε όμως αποκτήσει σημαντική πείρα από τη τελευταία 10ετή κρίση με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, το τσάκισμα των Σ.Σ.Ε. και των μεροκαμάτων, την εντατικοποίηση για να βγουν τα έργα με μεγαλύτερο κέρδος για τα αφεντικά.

 

Σήμερα το Συνδικάτο μας έδωσε μια πρώτη απάντηση στις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους που έχουν ξεσαλώσει στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι την προς όφελος τους υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών που κείτονται υποστελεχωμένοι, υποχρηματοδοτούμενοι και αδύναμοι, διαλύοντας τα ωράρια, καταπατώντας το 5ήμερο, κλέβοντας ένσημα, αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες, δίνοντας τους έναντι τόσα όσα ώστε να μπορούν να τη βγάλουν μέχρι την επόμενη μέρα της εκμετάλλευσης.

 

Το συνδικάτο μας θα είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενούς για αύξηση των αμοιβών, που σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα φιλοδωρήματος. Απαιτούμε υπογραφή συμβάσεων σε κάθε έργο, αύξηση του μεροκάματου 20% σε όλους και ένσημαο για κάθε ημέρα εργασίας, για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σ/Κ.

 

Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε

 

.Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

 

Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμιά υποχώρηση από το 5ήμερο, 7ωρο.

Καμιά καθυστέρηση πληρωμών.

Αύξηση σε όλα τα  μεροκάματα 20%.

Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.

Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνεχείς παρεμβάσεις για την βελτίωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλούμενων αλλά και των θεατών αγωνισμάτων γίνονται από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνικ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ν, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών & Νομικής Υπηρεσίας, κου Πλέσσα Διονύσιου προς την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία- Παράρτημα Πάτρας, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους εστίασης- αλλά και τους χώρους που εξαιρούνται των αλλαγών εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών κα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλειμμα ύψους 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό στο 9μηνο εφέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του lockdown. To υπουργείο Οικονομικών, στην έκθεσή του, αναφέρεται εκτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε, χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πάτρα, διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.500) ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς στον δρόμο από Βαρθολομιό προς Δήμητρα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com ένας άντρας και μια γυναίκα με μηχανάκι παρασύρθηκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περιμέναμε έξωθεν βοήθεια ο κορονοϊός θα είχε «θερίσει» το Ασυλο Ανιάτων. Συμβληθήκαμε, λοιπόν, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και κάνουμε ανελλιπώς τεστ. Μέχρι τώρα από το ταμείο του ιδρύματος έχ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search