Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

NeTT: Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στην Πάτρα από το Επιμελητήριο Αχαΐας

 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου NeTT (Δίκτυο θεάτρων για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουρισμού) του Προγράμματος Interreg IV Greece – Italy 2014-2020, διοργάνωσε ένα Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στη Πάτρα με τη συμμετοχή 3 διαμορφωτών κοινής γνώμης του Τουριστικού Κλάδου.

 

Το Fam Trip πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2020 και περιλάμβανε επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, εμπορικού και καλλιτεχνικού   ενδιαφέροντος.

 

 

 

Ο σκοπός της διοργάνωσης του Fam Trip ήταν η δημιουργία βιώσιμων τουριστικών πακέτων στην περιοχή της Αχαΐας, αξιοποιώντας την Πολιτιστική, Δημιουργική, Ιστορική, Γαστρονομική και Φυσική κληρονομιά της περιοχής, ξεφεύγοντας από το κλασσικό τουριστικό μοντέλο Ήλιος, Θάλασσα και Άμμος.

 

Οι επισκέπτες ήταν οι

 

·         Σάκης Παπαδόπουλος, εκ μέρους του ενημερωτικού τουριστικού ιστότοπου www.omorfiataxidia.gr και της Εφημερίδας Μακεδονία.

 

·         Ιωάννα Μουτσανά,  εκ μέρους των Alpha Radio, Ελεύθερου Τύπου και www.tourismtoday.gr

 

·         Χρήστος Κωστάκος, εκ μέρους της Cruiseway Travel, www.cruiseway.gr

 

Κατά τη διάρκεια του Fam Trip οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος στην Πάτρα και όμορες περιοχές. Συγκεκριμένα:

 

·         Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Αγ. Ανδρέα και την Ιερή Πηγή.

 

·         Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με σπουδαία ευρήματα Μυκηναϊκής, Ρωμαϊκής και Ελληνιστικής εποχής.

 

·         Στην έκθεση «Εκ-Μαγεία» που σχετίζεται με τις κατασκευές του Καρναβαλιού και «Μεταμόρφωσης - Μέθεξις» που αφορά ομαδική έκθεση Πατρινών καλλιτεχνών. Εκθέσεις που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ του συναφούς έργου SPARC του ίδιου προγράμματος Greece – Italy 2014-2020.

 

 

 

·         Στο Κάστρο Πατρών χτισμένο πάνω στην Αρχαία Ακρόπολη

 

·         Στο Ρωμαϊκό Θέατρο – Ωδείο της Πάτρας.

 

·         Στο πρόσφατα ανεσκαμμένο τμήμα του Ρωμαϊκού Σταδίου.  

 

·         Στην υπαίθρια θεατρική παράσταση «Πάτρα η πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» που διοργανώθηκε από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών στο πλαίσιο του έργου NeTT.

 

·         Στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss και το Αυτοκρατορικό Κελάρι, όπου πραγματοποιήθηκε και Οινογνωσία.

 

·         Στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων που κατασκευάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ και είναι ακόμα σε λειτουργία.

 

·         Σε εστιατόρια με τοπικές συνταγές και προϊόντα για γευσιγνωσία.

 

Κατά την υλοποίηση του Fam Trip, το Επιμελητήριο Αχαΐας συνεργάστηκε στενά με τους διαχειριστές των χώρων ενδιαφέροντος, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την συνδρομή τους, ενώ άντλησε σημαντικά συμπεράσματα από τους καλεσμένους του σχετικά με τις προοπτικές της περιοχής μας. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την, «κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική», κατά τη σημερινή τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες σε καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης θέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς", αναφέρει ο Π΄ρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Μιχ. Γαννάκος, ο οποίος κάνει λό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search