Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη 33 σχολεία στην Πάτρα

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δεν έχει κοπάσει.

Σε κάποιες περιπτώσεις σημειώνονται και εντάσεις. Μαθητές σε ΕΠΑΛ της Πάτρας καταγγέλλουν ότι Διευθυντής πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε μέσα στο σχολείο, πήρε όλα τα απουσιολόγια και τα πήρε σπίτι του προκειμένου να βάλει απουσίες επειδή το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές σχολείων προσπαθούν να κάνουν διάλογο με τους μαθητές.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταλήψεις έχουν ως αιτήματα, μεταξύ άλλων την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Γονείς καλούν τον εισαγγελέα

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, γονείς μαθητών από σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, από τις 17 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία μικρής ομάδας μαθητών, αλλά και αγνώστων ατόμων, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες.

Αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να έχουν χάσει ήδη πολλές μέρες μαθημάτων και να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα περισσότερες, να δημιουργούνται προστριβές και φιλονικίες μεταξύ των γονέων αλλά και μεταξύ των μαθητών, με κίνδυνο επεισοδίων και γενικότερα να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Οι γονείς ζητούν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, να λάβει υπόψη ότι, για την κατάληψη, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχολικού οργάνου, που να την εγκρίνει, όπως συνέλευση μαθητών ή Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, που σε κάθε περίπτωση δεν έχει συγκροτηθεί, ενώ είναι προφανείς άλλες σκοπιμότητες πολιτικές και μη, που έχουν οδηγήσει άγνωστα πρόσωπα να υποκινούν τους μαθητές, στη διενέργεια αυτών των καταλήψεων.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82, ανακοινωσε ότι αθλητής της ομάδας βρέθηκε θετικός σε τεστ για Covid 19. H ομάδα έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση 14 ημερών, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο και αυρι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πάρου καθώς έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης. Οπως μεταδίδει το naxostimes. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, χθες αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό σημείωμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”, όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search