Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο μόνιμος θεσμός της Επιστημονικής Ολυμπιάδας στην Αρχαία Ολυμπία  από το 2021

 

Οριστικοποιήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 η Διεθνής Επιστημονική Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί την Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό, στον οποίο προχωρά η διεπιστημονική πρωτοβουλία Rebrain Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

Για τη διοργάνωση του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

 

«Εν μέσω πανδημίας, φάνηκε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση η επιστημονική γνώση βοήθησε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάθε επίπεδο της ζωής μας. Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που έβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν να ενσωματώσει στις δράσεις της την επιστήμη και είμαι υπερήφανος που τα κατάφερε. Με το σκεπτικό αυτό εξάλλου στις 31-01-2020 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπέγραψε τον πρώτο Περιφερειακό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας REBRAIN WESTERN GREECE. Επίσης στο Σύμφωνο Συνεργασίας της 31ης Ιανουαρίου προβλέψαμε μία πρωτοπόρα δράση, την ίδρυση του μόνιμου θεσμού της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ με αρχή το 2021, (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου της επιστήμης για την επίλυση προβλημάτων μέσα από γόνιμους διαλόγους με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους αλλά πάντα σε συνεργασία με έμπειρους, καταρτισμένους επιστήμονες της κοινωνίας μας. Στην επιστημονική Ολυμπιάδα θα μπορούν να μετέχουν και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, εκπρόσωποι φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή/και διεθνών Οργανισμών. Η πρώτη θεματική της Ολυμπιάδας θα επικεντρωθεί στην επίδραση των επαυξημένων τεχνολογιών στην εργασία και την κοινωνία. 

 

Στην Ολυμπιάδα θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές  και καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως στην τηλεϊατρική ,την τηλεργασία, την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα βραβευθούν οι καλύτερες ιδέες και οι καινοτόμες έξυπνες εφαρμογές, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων». 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search