Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαμαρτυρία για το νερό με αφίσες στο Σαραβάλι

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο διαμαρτυρίας για τις συχνές διακοπές στο νερό, και τις κόλλησαν σε πολυσύχναστα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Οι αφίσες δεν έχουν ταυτότητα, ώστε να γνωστοποιείται ο δημιουργός τους. Αναφέρεται περιπαικτικά στο γνώρισμα του Σαραβαλίου, ως «το χωριό με τα πολλά νερά», και εμφανίζει μια βρύση, κάτω από την οποία δύο ανθρώπινα χέρια υψωμένα περιμένουν μάταια λίγες σταγόνες νερού. Το εικαστικό μέρος της αφίσας συμπληρώνει η γνωστή πλέον απεικόνιση του κορονοϊού…

Τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας για το νερό διακρίναμε στην ευρύτερη περιοχή των παραγλαύκιων οδών. Σκαλίσαμε την μνήμη μας, προσπαθώντας να θυμηθούμε κάποια ανάλογη παρέμβαση πολιτών από το παρελθόν. Τα τελευταία 22 χρόνια δεν βρήκαμε να υπάρχει.

Στην πραγματικότητα ερμηνεύει τα αισθήματα που «εισπράξαμε» από κατοίκους του Σαραβαλίου το τελευταίο δεκαήμερο. Αγανάκτηση και οργή για την έλλειψη (στις βρύσες τους) ενός από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά. Ετσι τουλάχιστον το χαρακτηρίζουν στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ. Αλλά ακόμα και αν δεν του έδιναν αυτή την διάσταση, αλλά το αντιμετώπιζαν ως εμπόρευμα, οι καταναλωτές της δημοτικής επιχείρησης έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. «Θα πληρώσουμε λιγότερα χρήματα στον επόμενο λογαριασμό για τις ώρες που δεν είχαμε νερό;» ήταν το ερώτημα που έθεσε κάτοικος του Σαραβαλίου. Αλλη κάτοικος μας εξέφραζε χθες το παράπονό της όχι μόνο για τις συχνές διακοπές υδροδότησης, αλλά και για την αισθητική ποιότητά του. Προφανώς δεν εννοούσε την καταλληλότητα του νερού, επειδή πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΠ δεν θα επέτρεπε να τρέξει αμφιβόλου ποιότητας νερό στο δίκτυο. Μας είπε ότι η ίδια έχει εγκαταστήσει φίλτρο και ενίοτε το βρίσκει να έχει «παγιδεύσει» καφέ ουσία (χώμα;).

Δυστυχώς, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΠ προς τους κατοίκους και πελάτες της. Από… διαρροές υποστηρίχθηκε ότι δεν υπάρχει έλλειψη νερού, αλλά το πρόβλημα οφείλεται στη χαμηλή πίεση του νερού εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης και για αυτό το λόγο δεν φτάνει καν στις βρύσες των σπιτιών.

Από τις 28 Ιουλίου που ζήτησε η ΔΕΥΑΠ μέσω ανακοίνωσης να περιοριστούν στο ελάχιστο άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, δεν υπήρξε νεότερη επίσημη ενημέρωση. Αισίως φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου για να δούμε τους κατοίκους του Σαραβαλίου να διαμαρτύρονται μέσω αφισοκόλλησης για το νερό που έχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, αλλά δεν έχουν στις βρύσες των σπιτιών τους.

Πηγή : pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Δευτέρας. Από τα 426 εγχώρια κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές. Από αυτές, οι 184 συνδέονται με το ΚΥΤ σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/9 στην Πλατεία Γεωργίου,  στις 6.30 το απόγευμα.   Μεταξύ άλλων, ζητούν την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θετικό δείγμα» χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ορόυτς Ρέις το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ωστόσο πρόκειται για «ένα πρώτο δείγμα», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/9 στην Πλατεία Γεωργίου,  στις 6.30 το απόγευμα.   Μεταξύ άλλων, ζητούν την ασφαλή λειτουργία τω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την καταστροφή μέρους του χλοοτάπητα του χώρου αναψυχής στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας, τον οποίο οι εργαζόμενοι του Δήμου με προσωπικό μόχθο ανάπλασαν και παρέδωσαν για χ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η ανάπτυξη  της Αλιείας και  των Υδατοκαλλιεργειών και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search