Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τουλγαρίδης για Ρομά: Θα στεγαστούν αλλά πρέπει να βρεθούν στέγες

Αδικαιολόγητη η ανησυχία και αβάσιμη η προειδοποιητική επιστολή πολιτών από τα Προσφυγικά που έδωσαν βάση σε πληροφορίες ότι επίκειται εγκατάσταση σκηνιτών του καταυλισμού Ριγανόκαμπου στη συνοικία.

Την κατηγορηματική αυτή απάντηση δίνει μέσω της «Π» στους πολίτες ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Κων. Τουλγαρίδης.

Οπως μας εξήγησε όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το διάβημα, η ομαδική εγκατάσταση του πληθυσμού σε εντοπισμένα σημεία θα ήταν παράλογη και αντικοινωνική. Αντίκειται μάλιστα στους όρους του προγράμματος στέγασης και ενσωμάτωσης της μειονότητας στο ευρύ κοινωνικό σώμα.

Η φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι αυτή της μετάβασης από ένα γκέτο σε ένα άλλο, έστω και «αστικοποιημένο».

Οπως λέει ο πρόεδρος του οργανισμού, το πρόγραμμα προβλέπει ισορροπημένη διασπορά του μειονοτικού στοιχείου στον πολεοδομικό ιστό, με σκοπό την ενσωμάτωση.

Ηδη έχουν αποδεχθεί τη μετεγκατάσταση 11 οικογένειες του προβληματικού καταυλισμού, που αριθμούν συνολικά 40 άτομα ή και περισσότερα. Μάλιστα, δυνάμει προηγούμενου προγράμματος, έχουν μετεγκατασταθεί σε σταθερές κατοικίες τρεις οικογένειες μέχρι τώρα.

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι παρατηρείται δυσκολία στην ανεύρεση στέγης: Οι ιδιοκτήτες εκδηλώνουν διστακτικότητα στη διάθεση των σπιτιών τους σε μέλη της μειονότητας, λόγω προκατάληψης ως προς τα ήθη της διαβίωσης και ανησυχούν για απαξίωση της ιδιοκτησίας τους.

Ο κ. Τουλγαρίδης καθησυχάζει: Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμος θα είναι εγγυητής απέναντι σε τυχόν βλάβες ή φθορές. Επιπλέον κίνητρο είναι το ύψος του ενοικίου. Προσφέρονται 5,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ποσό όχι ευκαταφρόνητο στις μέρες μας.

Το πρόγραμμα δεν προβλέπει μόνο στέγαση των Ρομά. Επιβάλλει, από πλευράς τους, την τήρηση ορισμένων απαράβατων όρων, ένας από τους οποίους είναι η φοίτηση των παιδιών της οικογένειας στο σχολείο.

Ο Δήμος έχει κάνει διάβημα προς την Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων του νομού, για να συμβάλει στην ανεύρεση διαθέσιμης στέγης.

Φιλοδοξία του κ. Τουλγαρίδη είναι να εκκενωθεί πλήρως ο καταυλισμός, σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Οπως είναι γνωστό, οι καταυλισμοί δεν επιτρέπεται να κλείνουν εάν δεν δίνεται στεγαστική λύση στους κατοίκους τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θετικό δείγμα» χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ορόυτς Ρέις το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ωστόσο πρόκειται για «ένα πρώτο δείγμα», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ άρχισαν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής τους.   Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει και η υπο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μοναστήρι, βρέθηκαν οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού . . .
LIFE STYLE

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο Σταμάτης Γονίδης και η σύζυγός του, Κατερίνα θα γίνουν γονείς. Μάλιστα η σύζυγος του αγαπημένου τραγουδιστή διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την καταστροφή μέρους του χλοοτάπητα του χώρου αναψυχής στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας, τον οποίο οι εργαζόμενοι του Δήμου με προσωπικό μόχθο ανάπλασαν και παρέδωσαν για χ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η ανάπτυξη  της Αλιείας και  των Υδατοκαλλιεργειών και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tην Τετάρτη 09 και Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιβαλλοντική οργάνωση «iSea», στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων, εργαζομένων της Ιχθυόσκαλας Πατρών και στελε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search