Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανήσυχοι Αναγνωστοπούλου -Μάρκου για την παράνομη αλιεία στη Λίμνη Πάπα

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον πατρινό τύπο για την έξαρση της παράνομης αλιείας πέριξ της Λίμνης Πάπα (λιμνοθάλασσα Αράξου), περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Ράμσαρ και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Ήδη οι δύο βουλευτές κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα ερώτηση στην Βουλή, σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά την αλιεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την τήρησή του, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που είναι εντός Natura 2000, όπως οι ακτές του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου, Στροφιλιάς,Κυπαρισσιακού και φυσικά η Λίμνη Πάπα.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη σχετικά με την διαφαινόμενη πρόθεσή του να επεκτείνει το εξαιρετικό καθεστώς χρήσης της όλως επιβαρυντικής για το οικοσύστημα βιντζότρατας. Η Ευρωπαική Ένωση και ο 1967/2006 Κανονισμός αποθαρρύνουν τη χρήση αυτού του μέσου και η λειτουργία του γίνεταικατά παρέκκλιση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας μόνο για τρία χρόνια, η πάροδος των οποίων επέρχεται άμεσα.

Επιπλέον, σχετικά με την παράνομη αλιεία στην περιοχή, ρωτούν αν θα θέσει το Υπουργείο σε άμεση εφαρμογή για όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τον συναγερμό alarm zone από τα κατά τόπους λιμεναρχεία και από το Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας, ένα αίτημα που συμμερίζονται και οι οικολογικές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής μας. Τέλος, ζητούν να χορηγηθεί η σχετική έκθεση με την αντίστοιχη εισήγηση από τοΕλληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), η οποία θα συμβάλλει στον εντοπισμό του προβλήματος στην ακριβή του διάσταση προσδιορίζοντας παράλληλα τυχόν μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορείτους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης ΑστυνομίαςΑχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (2-11-2020 . . .
LIFE STYLE

Υποθέτω ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα με την έννοια ότι ο ευρωβουλευτής υποτίθεται ότι είναι full time δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.Στο Καλύτερα Δεν Γίνεται και στον Κώστα Τσουρό . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου με βάση τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυτό που πολλοί περίμεναν έγινε πραγματικότητα: τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.000 και το Σάββατο (31.10.2020) έφτασαν τα 2.056. Έξι νέοι θάνατοι. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών η κόρη της πατρινής σοπράνο Πόλυς Νικολοπούλου.Το δυσάρεστο γεγονός ανακοίνωσε η ίδια η καλλιτέχνιδα με α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search