Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πολίτης περιγράφει μια μέρα «covid 19» στον ΟΑΕΔ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μου όπως πρέπει στο φούρνο ήταν η υπάλληλος με τη μασκούλα και ο ιδιοκτήτης στο ταμείο (μέ μασκούλα) κ έλεγαν μεταξύ τους "εκτός από την αναγκαιότητα το διακινδυνεύεις … 150 € είναι αυτά", δίκιο έχουν και ασφάλεια και ο φόβος του νόμου.

Αφού γύρισα σπίτι κ ετοιμάστηκα είπα να πάω στον ΟΑΕΔ (ΚΠΑ-Πάτρας), φτάνω λοιπόν εκεί βλέπω κάποιους να μπαίνουν και να βγαίνουν όλοι με μάσκα, μια κυρία έβριζε ότι την έδιωξαν γιατί δεν είχε μάσκα, σκέφτηκα μήπως έχω 2η να της δώσω αλλά δεν ήθελα να έρθω σε επαφή με την άσχημη διάθεση που είχε και προχώρησα.

Φτάνω στο γραφείο με τις πληροφορίες μπροστά μου ένας κύριος που εξυπηρετούνταν και ο υπάλληλος με μάσκα είπε ευγενικά να κρατάμε τις αποστάσεις, παράξενο σκέφτηκα, τέτοια νομοτυπία σε δημόσια υπηρεσία; ( βελτιωνόμαστε σαν λαός κ κράτος ! )

Ήρθε η σειρά μου λοιπόν και με παραπέμπει στα πίσω γραφεία που είναι οι υπάλληλοι για το πρόβλημά μου, φτάνω και κάθομαι στο γραφείο του 1ου υπαλλήλου για να με εξυπηρετήσει, του εξηγώ το πρόβλημά μου και μου δίνει οδηγίες για το πως θα το λύσουμε, στο διπλανό γραφείο είναι μια συνάδελφός του σε άδειο γραφείο με τη μάσκα κρεμασμένη στο αυτί και απότομα ξεκινά ο χαμός αφού μπήκαν δυο αστυνομικοί για έλεγχο.

Πανικός !!! … αρχίζει να φωνάζει η υπάλληλος με το άδειο γραφείο και την μάσκα στο αυτί (φυσικά χωρίς να βάλει την μάσκα), "Τι θα μας γράψουν τώρα !!! ", "εγώ δεν βλέπω όταν φοράω τη μάσκα", "άσε που μίλαγα στο τηλέφωνο την ώρα που μπήκαν και δεν ακούγεται η φωνή όταν φοράς μάσκα", μας προσπερνάνε οι αστυνομικοί και πάνε στο γραφείο της διευθύντριας, και αφού μένουν μέσα για λίγα λεπτά, βγαίνουν πάλι έξω και αρχίζουν να γράφουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που δεν φόραγαν μάσκα…

Ωω έκπληξη ! Δουλεύει το σύστημα ! Ή μήπως όχι ;

Πλησιάζουν λοιπόν την υπάλληλο δίπλα μας που έχει σηκωθεί όρθια μέσα στον πανικό της και ρωτά αν θα της κόψουν πρόστιμο, "ΟΧΙ, μόνο καταγραφή του συμβάντος θα κάνουμε !", ηρεμεί λοιπόν και ξανακατεβάζει τη μάσκα που προσωρινά την είχε ανεβάσει μπροστά από το στόμα όσο μίλαγε στους αστυνομικούς, και μονολογεί "Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ότι πρέπει να φοράμε συνέχεια μάσκα !", της σφυρά χαμηλόφωνα ο δικός μου υπάλληλος "ήρθε προχθές η ενημέρωση αλλά δεν την έχετε διαβάσει, σας το είπα το πρωί", δεν ιδρώνει το αυτί της, κατεβάζει επιδεικτικά την μάσκα μαζί με άλλες δύο υπαλλήλους που ήρθαν από το πίσω μέρος να δουν τι γίνεται.

(Αρχίζω να βιδώνομαι ! ) … πλησιάζει τον αστυνομικό με επιδεικτικά κατεβασμένη τη μάσκα και τον ρωτά "Εγώ τώρα που δεν φόραγα μάσκα … τι γίνεται" ;

(Δεν αντέχω άλλο ! ) … οπότε της λέω ευγενικά: "Ούτε τώρα φοράτε, δεν την βάζετε τυπικά μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος", ανεμίζει λίγο τη μάσκα και την ξανακατεβάζει και στρέφεται προς τον αστυνομικό "εάν έχω πρόβλημα ιατρικό; μπορώ να μην την φοράω;"

Βγαίνει εκείνη τη στιγμή και η διευθύντρια χωρίς μάσκα ανεμίζοντας μια βεντάλια για να διασπείρει καλά τον ιό στο χώρο και δίνει την λύση "Μην ανησυχείτε ! Θα κάνουμε ένσταση ! Δεν υπάρχει πρόβλημα !", ηρέμησαν τα πράγματα, κατεβάζουν τις μάσκες και οι τρεις υπάλληλοι στο βάθος που είχαν συμμαζευτεί λίγο με τη θέα της αστυνομίας.

Ρίχνω ένα ικετευτικό βλέμμα προς τους αστυνομικούς μήπως υπάρξει κάποια αντίδραση και ακούω μια φωνή από μπροστά μου "Ορίστε είστε έτοιμος" απαντώ μηχανικά και παίρνω τα χαρτιά μου, "Ευχαριστώ πολύ, καλή σας μέρα !" και φεύγω σκεπτόμενος …

- Εάν δεν είχα εγώ μάσκα; δεν θα πλήρωνα 150 € ;

- Εάν έρχονταν στην εταιρία μου δεν θα είχαν πρόστιμο τα παιδιά εάν δεν φόραγαν τη μάσκα ;

- Εάν χλευάζαμε εμείς έτσι την αστυνομία δεν θα το πληρώναμε ;

"Τι να κάνεις το Δημόσιο θα είναι πάντα υπεράνω νόμου !!"

(ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΠΑΤΡΩΝ - Ακτή Δυμαίων 26 Πάτρα, 04 Αυγούστου 2020 ~10:30 π.μ.)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά το π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατέληξε σ ο ηλικιωμένος που δέχθηκε, άγρια χτυπήματα από ληστές που εισέβαλλαν στο σπίτι του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μονοδένδρι, Πατρών. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Παραμένει σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για άλλη μία φορά αντί να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλειμματική και αδιέξοδη πολιτική της, η δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους εργαζόμενους, αποπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο νόμος 4495 /2017 είχε σαν στόχο τον περιορισμό της αυθαίρετης δόμησης καθώς επίσης και την καταγραφή της δομημένης επιφάνειας στη χώρα μας. Ο περιορισμός της αυθαίρετης δόμησης είναι όμως μια σύν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search