Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περί τους 200 πάσχοντες στην Αχαϊα ζουν με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ.

Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα και το οποίο έχει ενταθεί λόγω του κορονοϊού. Το Κέντρο Αίματος του ΠΓΝΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που είναι σε θέση να αιμοδοτήσουν να προσέλθουν στην κινητή μονάδα που θα υπάρχει στην πλατεία Ολγας.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκ μέρους του οποίου ο Σταύρος Μπαλοδήμος που είναι ένας από τους μεταγγιζόμενους στο ΠΓΝΠ μας επισήμανε: «Ζούμε συνεχώς με την αγωνία εάν θα υπάρχει διαθέσιμο αίμα για την μετάγγισή μας. Η έλλειψη αίματος δυστυχώς είναι ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η μη έγκαιρη μετάγγισή μας αποβαίνει εις βάρος της υγείας μας».

Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Οι μεταγγίσεις των πασχόντων γίνονται με δυσκολία, με συχνότατες αναβολές και με περιορισμένες ποσότητες αίματος, εξαιτίας της αδυναμίας της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Η κατάσταση αυτή που θεωρείται πλέον πάγια, επικρατεί τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Από την πλευρά του το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες επί της πλατείας Ολγας με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των αιμοληψιών για τους πολίτες της Πάτρας που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν χωρίς να επισκεφτούν το νοσοκομείο είναι το παρακάτω:

Τρίτη 11-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 14-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 18 -08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 21-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 25-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 28-08, ωράριο 9:00-13:00.

«Οι ανάγκες αίματος των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία καλύπτονται με δυσκολία και καθυστέρηση την τρέχουσα περίοδο. Ενημερώνουμε τους αιμοδότες που θα ήθελαν να τους υποστηρίξουν με την προσφορά αίματος, ότι οι διαδικασίες αιμοληψίας πληρούν όλες τους κανόνες προστασίας της υγείας τους. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διαρκή βοήθειά σας» επισημαίνουν οι άνθρωποι του Κέντρου Αίματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτο κάποιον ασθενή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Αιμοδοσία για την οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή προγραμματισμό αιμοδοσίας στο ΠΓΝΠ ή την πλατεία Ολγας:

2613604017, 2613603668.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δεν κάνουμε πίσω! Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις της επιχείρησης ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε (COFFEE ISLAND), γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που πέταξε στο δρόμο αγωνισ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

H Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών, έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση που αφορά, τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου δυτικής Αχαΐας Νίκου Οικονομόπουλου: Μια μικρή βό . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων με μηχανήματα περάτωσαν σήμερα, στην περιοχή του Ψαθόπυργου, τις εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών και των διανοίξεων για την απορροή των όμβριω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το οποίο έ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"  σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως στην πολύχρονη διαδρομή του, την ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, είχε και έχει ένα και μοναδικό στόχο: ΤΗΝ Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την επιστροφή των φοιτητών περιμένουν στο Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας για να πάρει τα πάνω της και πάλι η επιβατική κίνηση που από το διάστημα της πανδημίας και μετά παραμένει υποτονική. Σύμφωνα με την δι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search