Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Γολγοθάς» στην εκπαίδευση, με αβέβαιο το πρώτο κουδούνι - 700 οι αιτήσεις μεταβολών

Αν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την 7η Σεπτεμβρίου, είναι άγνωστες, ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου έγκαιρα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Εντωμεταξύ νέο μέτωπο με το υπουργείο Παιδείας προκάλεσε η εγκύκλιος που εντέλλει τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια της εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές έως τις 14 Αυγούστου. Κάτι που τα αρμόδια όργανα των εκπαιδευτικών θεωρούν ανέφικτο.

«Στη συνάντησή μας με την ηγεσία του υπουργείου κυριάρχησε το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών κενών και η ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τις 14 Αυγούστου. Αν και αυτό θεωρείται ανέφικτο εμείς θα προσπαθήσουμε με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλές και αφορούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό, τι πετύχουμε» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και εξήγησε:

«Να σκεφτείτε ότι μόνον στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της περιοχής μας έχουμε 700 αιτήσεις για αποσπάσεις. Και αναφέρω το νούμερο για να γίνει αντιληπτός ο όγκος της εργασίας που υπάρχει και που δείχνει ότι οι μέρες που μεσολαβούν έως τις 14 Αυγούστου δεν επαρκούν».

Την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου ζητάει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά με κλειστά σχολεία, χωρίς να δύνανται να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, χωρίς να εξασφαλίζεται η δυνατότητα να ενημερωθούν ισότιμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί» αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει ότι αγνοεί επίσης «πως η διαδικασία αυτή έχει, πάγια, ως προϋπόθεση τα σχολεία να έχουν ανοίξει ώστε με βάση τις αναλήψεις υπηρεσίας να διαπιστώνονται οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι διδασκόντων να έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες συνεδριάσεις σύμφωνα με τις οποίες ορίζονται οι εκπαιδευτικές κ.ά. ανάγκες» και ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι φάσεις αποσπάσεων από Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) σε ΠΥΣΠΕ.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το οποίο έ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επαναδραστηριοποίησης και λειτουργίας των τμημάτων του πολυβραβευμένου Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, ενός εκ των . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για προσωπική επίθεση κατηγορεί η βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στο περιθώριο της αντιπαράθεσης τους με αφορμή τις . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απάντηση είναι απλή: για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή και για κάποιος άλλους πιο θρησκευόμενους ο Θεός που τιμωρεί. Μπορούμε να προσθέσουμε εδώ και άλλες πιο ευρηματικές δικαιολ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"  σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως στην πολύχρονη διαδρομή του, την ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, είχε και έχει ένα και μοναδικό στόχο: ΤΗΝ Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την επιστροφή των φοιτητών περιμένουν στο Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας για να πάρει τα πάνω της και πάλι η επιβατική κίνηση που από το διάστημα της πανδημίας και μετά παραμένει υποτονική. Σύμφωνα με την δι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search