Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φθινόπωρο ανοίγει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε εδώ και χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση και το διοικητή Παύλο Αθανασόπουλο, για το έργο έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρώτος αφορά τις οικοδομικές εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της νέας κλινικής, ο δεύτερος έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και ο τρίτος αφορά το διαγωνισμό για τις προσλήψεις του προσωπικού που είναι να στελεχώσει τη νέα δομή.

Εφόσον όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού και δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις διαδικασίες, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και από εκεί και πέρα το πράγμα θα πάρει την πορεία του.

Η νέα κλινική θα στεγαστεί στο κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σε αυτό από το 2012 και μετά το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο.

Η κλινική αποτελεί ένα όραμα για τη συντονίστρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα και τους συνεργάτες της που εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία άμεση ανάγκη για τη δημόσια υγεία της περιοχής.

Στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο που λειτουργεί εκεί εδώ και οκτώ χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις παιδιών το μήνα που βρίσκονται σε άμεση επαφή μαζί του, παρακολουθώντας συνεδρίες για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Κέντρου, αναμένεται να βοηθήσει δεκάδες παιδιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία τέτοια δομή, ούτε στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Άγιο Ανδρέα, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση του έργου έρχεται από τρεις ξεχωριστές πλευρές, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από την 6η ΥΠΕ και από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Η  αρίθ. 227/2020 απόφαση  σε  ορθή  επανάληψη  ου  Δημοτικού  Συμβουλίου του  Δήμου Πατρέων, αναφορικά  με  την έγκριση  της  “3ης Αναμόρφωσης   του  Προϋπολογισμού  έτους  2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

. . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στις 21 Αυγούστου θα αρχίσουν και θα λάβουν τέλος στις 31 του ίδιου μήνα, οι καταβολές των συντάξεων Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, οι ημερομηνίες που θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στην αναστολή για ένα έτος της χορήγησης οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα στις εκτός σχεδίου περιοχές σε Μύκονο και Σαντορίνη, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος & . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H υπόθεση της αποζημίωσης των οικείων 16χρονου ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο παρά το γεγονός ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα και εγκεφαλίτιδα, επιστρέφει στο Εφετείο των Πατρών, προκειμένου να επα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Ξεσπαθώνει" για μια ακόμα φορά ο Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και τα βάζει με τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στη νέα ανάρτησή του σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Πατρῶν Mέ τά λόγια τῆς προσευχῆς πρός τήν Παναγία τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη ἂρχισε τό κήρυγμά του ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος κατά τήν τελετή τῶν Ἐγκωμίων τῆς Ὑπε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search