Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φθινόπωρο ανοίγει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε εδώ και χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση και το διοικητή Παύλο Αθανασόπουλο, για το έργο έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρώτος αφορά τις οικοδομικές εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της νέας κλινικής, ο δεύτερος έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και ο τρίτος αφορά το διαγωνισμό για τις προσλήψεις του προσωπικού που είναι να στελεχώσει τη νέα δομή.

Εφόσον όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού και δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις διαδικασίες, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και από εκεί και πέρα το πράγμα θα πάρει την πορεία του.

Η νέα κλινική θα στεγαστεί στο κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σε αυτό από το 2012 και μετά το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο.

Η κλινική αποτελεί ένα όραμα για τη συντονίστρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα και τους συνεργάτες της που εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία άμεση ανάγκη για τη δημόσια υγεία της περιοχής.

Στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο που λειτουργεί εκεί εδώ και οκτώ χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις παιδιών το μήνα που βρίσκονται σε άμεση επαφή μαζί του, παρακολουθώντας συνεδρίες για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Κέντρου, αναμένεται να βοηθήσει δεκάδες παιδιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία τέτοια δομή, ούτε στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Άγιο Ανδρέα, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση του έργου έρχεται από τρεις ξεχωριστές πλευρές, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από την 6η ΥΠΕ και από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Nέο βίντεο στο οποίο φαίνεται πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν διατηρούσε ζωντανές νυχτερίδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ, φέρνει στη δημοσιότητα το δίκτυο Sky News της Αυσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search