Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φθινόπωρο ανοίγει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να λειτουργήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε εδώ και χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση και το διοικητή Παύλο Αθανασόπουλο, για το έργο έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρώτος αφορά τις οικοδομικές εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της νέας κλινικής, ο δεύτερος έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και ο τρίτος αφορά το διαγωνισμό για τις προσλήψεις του προσωπικού που είναι να στελεχώσει τη νέα δομή.

Εφόσον όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού και δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις διαδικασίες, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και από εκεί και πέρα το πράγμα θα πάρει την πορεία του.

Η νέα κλινική θα στεγαστεί στο κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σε αυτό από το 2012 και μετά το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο.

Η κλινική αποτελεί ένα όραμα για τη συντονίστρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα και τους συνεργάτες της που εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για τη λειτουργία της, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία άμεση ανάγκη για τη δημόσια υγεία της περιοχής.

Στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο που λειτουργεί εκεί εδώ και οκτώ χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις παιδιών το μήνα που βρίσκονται σε άμεση επαφή μαζί του, παρακολουθώντας συνεδρίες για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Κέντρου, αναμένεται να βοηθήσει δεκάδες παιδιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία τέτοια δομή, ούτε στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Άγιο Ανδρέα, αλλά ούτε και στην Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση του έργου έρχεται από τρεις ξεχωριστές πλευρές, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από την 6η ΥΠΕ και από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                20,21 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Αλεξανδρόπουλος ΔημήτριοςΚανακάρη 80, 3ος όροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search