Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η κρίση του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα «χτυπούν» κάθε μορφή εστίασης!

Κάτι παραπάνω από προβληματισμένος είναι ο κλάδος της εστίασης με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Από τη μία τα νέα μέτρα που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις αναμένεται να κρατήσουν όλο το μήνα, από την άλλη η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων που κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς τους πελάτες.

Και όλα αυτά μαζί με φόντο το ερχόμενο φθινόπωρο όπου κάποια στιγμή, με το κρύο και τις βροχές, ο κόσμος δεν θα μπορεί να κάτσει έξω και θα επιλέγει τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς όμως να είναι ακόμα σίγουρο για έναν επαγγελματία πόσους πελάτες θα μπορεί να βάζει μέσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου, η πτώση του τζίρου έχει καθιερωθεί σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την καραντίνα στο 50%. Όχι μόνο στα εστιατόρια που έχουν δεχθεί και το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης, αλλά και σε όλες τις μορφές της εστίασης.

Στα νυχτερινά κέντρα και στα μπαράκια η κίνηση έχει υποστεί μία κάθετη πτώση, παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο καλοκαιριού και σίγουρα χωρίς τους "όρθιους" πλέον τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Γενικότερα, από τη στιγμή που οι φοιτητές είναι αμφίβολο ακόμα αν θα έρθουν στην Πάτρα (πολλά ακούγονται για την καθιέρωση των on line μαθημάτων στα Πανεπιστήμια), η κατάσταση σε ότι αφορά τον τζίρο των μαγαζιών δύσκολα θα αλλάξει.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορωνοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων αποτελεί μία "βόμβα" για την αγορά και την οικονομία.

Πάτρα: Η κρίση του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα «χτυπούν» κάθε μορφή εστίασης! 

"Ταφόπλακα" στους γάμους

Μέσα σε όλα αυτά η βιομηχανία των γαμήλιων δεξιώσεων και των εκδηλώσεων δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα με την ανακοίνωση Χαρδαλιά για όριο 100 προσκεκλημένων.

Είναι γνωστό ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 80% από τις γαμήλιες δεξιώσεις που ήταν να γίνουν το φετινό καλοκαίρι, ακυρώθηκαν πριν καν έρθει αυτό, στο διάστημα της καραντίνας.

Τα catering είναι ζήτημα αν είχαν κλείσει έναν ή δύο μεγάλους γάμους (άνω των 300 ατόμων) για φέτος. Όμως ακόμα και αυτοί ακυρώνονται πλέον μετά τις εξελίξεις.

Εκτός πια αν το ζευγάρι επιλέξει να σβήσει παραπάνω από τους μισούς καλεσμένους του. Ακόμα όμως και έτσι μειώνονται τα κέρδη για ένα catering ή για ένα κέντρο τέτοιων εκδηλώσεων.

Το πλήγμα είναι βαρύ και για αυτόν τον τομέα της εστίασης. ‘Όπως είναι βαρύ για κάθε μορφή εστίασης. Ενός κλάδου που σύμφωνα με τους επαγγελματίες αργοπεθαίνει πλέον

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search