Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ρίο και Μεσσάτιδα διψούν και ξεσπάνε - Διαμαρτυρίες κατοίκων για τις διακοπές

Ξέφυγε η κατάσταση με τις διακοπές νερού για τις οποίες είχε προειδοποιήσει η ΔΕΥΑΠ πριν από λίγα 24ωρα. Διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις απεγνωσμένων πολιτών, κυρίως από το Ρίο και τη Μεσσάτιδα, δέχθηκε η «Π» χθες, καθώς το νερό είχε σταματήσει να τρέχει από τις βρύσες τους, την περίοδο του έτους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Δεν θέλουμε να "σπάει" το δίκτυο από την πίεση. Να κάνουμε ένα μπάνιο και να πλύνουμε τα πιάτα…» μας είπε χαρακτηριστικά δημότης του Ρίου (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου) και τόνισε ότι η έλλειψη νερού είχε να σημειωθεί με τέτοια ένταση στην περιοχή από την περίοδο που ήταν κοινότητα.

«Μένουμε 20 χρόνια στο Ρίο και μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις» πρόσθεσε. Ο ίδιος επικοινώνησε μεταξύ 4:30-5:30 μ.μ., χθες, με το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΠ για να δηλώσει το πρόβλημα και να ενημερωθεί για τη διάρκεια της διακοπής. Του απάντησαν πως είχε σπάσει ένας σωλήνας και έχει μεταβεί συνεργείο στην περιοχή για να επισκευάσει τη βλάβη. Ρώτησε σε ποιο σημείο του Ρίου ήταν εντοπισμένη η ζημιά και επειδή κατοικεί σε κοντινή απόσταση πήγε ο ίδιος. Δεν κατάφερε να βρει κάποιον. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε ούτε νερό, αλλά ούτε και ενημέρωση. «Τώρα χρειαζόμαστε το νερό. Οχι τον χειμώνα…» μας είπε ο συμπολίτης και πρόσθεσε ότι είναι στη διάθεση όποιου αμφισβητήσει την επικοινωνία του με την ΔΕΥΑΠ, η ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με το τηλεφωνικό κέντρο και είναι υποχρέωση να διατηρείται το αρχείο για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Μεσσάτιδα και Ζαρουχλέϊκα

Εντονα προβλήματα λειψυδρίας παρουσιάστηκαν χθες και στη Μεσσάτιδα. Οι αναφορές που δέχθηκε η «Π» αφορούσαν τις περιοχές Οβρυά και Σαραβάλι. Επίσης, χωρίς νερό ξύπνησαν χθες το πρωί και ορισμένα σημεία στα Ζαρουχλέϊκα (χωρίς να γίνει γνωστό εάν οφειλόταν σε βλάβη ή σε άλλο λόγο).

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΠ απηύθυνε πριν από λίγα 24ωρα έκκληση στους πολίτες για συνετή κατανάλωση νερού, τονίζοντας ότι μετά από έναν χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένεται ένα δύσκολο -υπόλοιπο- καλοκαίρι, με περιορισμένα αποθέματα νερού. Στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα ενέταξε, εκτός από το Ρίο και τη Μεσσάτιδα, τα Βραχνέϊκα και την Παραλία.

Η «Π» προσπάθησε επίμονα να επικοινωνήσει με την ΔΕΥΑΠ για ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές νερού, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Πηγή pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search