Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ρίο και Μεσσάτιδα διψούν και ξεσπάνε - Διαμαρτυρίες κατοίκων για τις διακοπές

Ξέφυγε η κατάσταση με τις διακοπές νερού για τις οποίες είχε προειδοποιήσει η ΔΕΥΑΠ πριν από λίγα 24ωρα. Διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις απεγνωσμένων πολιτών, κυρίως από το Ρίο και τη Μεσσάτιδα, δέχθηκε η «Π» χθες, καθώς το νερό είχε σταματήσει να τρέχει από τις βρύσες τους, την περίοδο του έτους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Δεν θέλουμε να "σπάει" το δίκτυο από την πίεση. Να κάνουμε ένα μπάνιο και να πλύνουμε τα πιάτα…» μας είπε χαρακτηριστικά δημότης του Ρίου (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου) και τόνισε ότι η έλλειψη νερού είχε να σημειωθεί με τέτοια ένταση στην περιοχή από την περίοδο που ήταν κοινότητα.

«Μένουμε 20 χρόνια στο Ρίο και μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις» πρόσθεσε. Ο ίδιος επικοινώνησε μεταξύ 4:30-5:30 μ.μ., χθες, με το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΠ για να δηλώσει το πρόβλημα και να ενημερωθεί για τη διάρκεια της διακοπής. Του απάντησαν πως είχε σπάσει ένας σωλήνας και έχει μεταβεί συνεργείο στην περιοχή για να επισκευάσει τη βλάβη. Ρώτησε σε ποιο σημείο του Ρίου ήταν εντοπισμένη η ζημιά και επειδή κατοικεί σε κοντινή απόσταση πήγε ο ίδιος. Δεν κατάφερε να βρει κάποιον. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε ούτε νερό, αλλά ούτε και ενημέρωση. «Τώρα χρειαζόμαστε το νερό. Οχι τον χειμώνα…» μας είπε ο συμπολίτης και πρόσθεσε ότι είναι στη διάθεση όποιου αμφισβητήσει την επικοινωνία του με την ΔΕΥΑΠ, η ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με το τηλεφωνικό κέντρο και είναι υποχρέωση να διατηρείται το αρχείο για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Μεσσάτιδα και Ζαρουχλέϊκα

Εντονα προβλήματα λειψυδρίας παρουσιάστηκαν χθες και στη Μεσσάτιδα. Οι αναφορές που δέχθηκε η «Π» αφορούσαν τις περιοχές Οβρυά και Σαραβάλι. Επίσης, χωρίς νερό ξύπνησαν χθες το πρωί και ορισμένα σημεία στα Ζαρουχλέϊκα (χωρίς να γίνει γνωστό εάν οφειλόταν σε βλάβη ή σε άλλο λόγο).

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΠ απηύθυνε πριν από λίγα 24ωρα έκκληση στους πολίτες για συνετή κατανάλωση νερού, τονίζοντας ότι μετά από έναν χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένεται ένα δύσκολο -υπόλοιπο- καλοκαίρι, με περιορισμένα αποθέματα νερού. Στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα ενέταξε, εκτός από το Ρίο και τη Μεσσάτιδα, τα Βραχνέϊκα και την Παραλία.

Η «Π» προσπάθησε επίμονα να επικοινωνήσει με την ΔΕΥΑΠ για ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές νερού, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Πηγή pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search