Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Επιδημία» οι χρήστες ναρκωτικών στα Υψηλά Αλώνια

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο με τους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα. Ώρες κατά τις οποίες στην πλατεία (μια εκ των τριών κεντρικότερων των Πατρών),παίζουν παιδιά, οι καφετέριες και τα μαγαζιά πέριξ είναι γεμάτα και ηλικιωμένοι κάθονται στα παγκάκια και συζητούν, υπάρχουν δίπλα τους και άνθρωποι που καταρρέουν από τη χρήση ουσιών, που πέφτουν κάτω και χάνουν τις αισθήσεις τους, που παραπαίουν και ζητούν ημιβυθισμένοι χρήματα από τους περαστικούς.

Οι σκηνές που βλέπετε εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ώρα 7 το απόγευμα. Ένας νεαρός, υπό την επήρεια των ναρκωτικών περπατάει παραπατώντας και υποβασταζόμενος απόέναν φίλο του. Στην πορεία από το πάνω δεξιά μέρος της πλατείας μέχρι το σημείο όπου καταρρέει, κάνει εμετό, πέφτει και ξανασηκώνεται, σωριάζεται στο παγκάκι, κάνει λίγα βήματα και μετά σωριάζεται στο άλλο παγκάκι.

Ο κόσμος περνάει από δίπλα και τον κοιτάζει με λύπηση και αποστροφή. Τα παιδιά κοιτάζουν με περιέργεια και ρωτούν τους γονείς τους τι συμβαίνει. Ώσπου σε ένα από τα παγκάκια, ο νεαρός καταρρέει και πέφτει κάτω στο γκαζόν, έτοιμος να χάσει τις αισθήσεις του. Επικρατεί αναστάτωση και κάποιος από τους θαμώνες της πλατείας καλεί το ΕΚΑΒ, άνδρες του οποίου φτάνουν μετά από λίγο. Αυτός σηκώνεται, τον καθίζουν στο παγκάκι και μετά από λίγο το ΕΚΑΒ αναχωρεί χωρίς φυσικά να τον πάρει μαζί του.

Σκηνές τρέλας στο κέντρο της Πάτρας. «Σκηνές σχεδόν καθημερινές πλέον» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής των Υψηλών Αλωνίων, η οποία έχει μετατραπεί και σε στέκι χρηστών μέχρι και την Τριών Ναυάρχων, όπου μπορεί κανείς επίσης να δει σχεδόν καθημερινά χρήστες να περνούν και να ζητούν χρήματα από τους θαμώνες των καταστημάτων, προχωρώντας τρεκλίζοντας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.«Πολλοί από αυτούς είναι Ρομά» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί στο τελευταίο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς τα πράγματα συνεχώς αγριεύουν.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την, «κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική», κατά τη σημερινή τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά η νεαρή μητέρα που γέννησε ένα παιδάκι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έβαλε σε καραντίνα έξι άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες σε καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει το όχημά του σε έναν από τους ελέγχους που διενεργούνται στην Αγυιά, ωστόσο εκείνος τον αγνόησε. Ο λόγος για πατρινό ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης θέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς", αναφέρει ο Π΄ρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Μιχ. Γαννάκος, ο οποίος κάνει λό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search