Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Επιδημία» οι χρήστες ναρκωτικών στα Υψηλά Αλώνια

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο με τους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα. Ώρες κατά τις οποίες στην πλατεία (μια εκ των τριών κεντρικότερων των Πατρών),παίζουν παιδιά, οι καφετέριες και τα μαγαζιά πέριξ είναι γεμάτα και ηλικιωμένοι κάθονται στα παγκάκια και συζητούν, υπάρχουν δίπλα τους και άνθρωποι που καταρρέουν από τη χρήση ουσιών, που πέφτουν κάτω και χάνουν τις αισθήσεις τους, που παραπαίουν και ζητούν ημιβυθισμένοι χρήματα από τους περαστικούς.

Οι σκηνές που βλέπετε εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ώρα 7 το απόγευμα. Ένας νεαρός, υπό την επήρεια των ναρκωτικών περπατάει παραπατώντας και υποβασταζόμενος απόέναν φίλο του. Στην πορεία από το πάνω δεξιά μέρος της πλατείας μέχρι το σημείο όπου καταρρέει, κάνει εμετό, πέφτει και ξανασηκώνεται, σωριάζεται στο παγκάκι, κάνει λίγα βήματα και μετά σωριάζεται στο άλλο παγκάκι.

Ο κόσμος περνάει από δίπλα και τον κοιτάζει με λύπηση και αποστροφή. Τα παιδιά κοιτάζουν με περιέργεια και ρωτούν τους γονείς τους τι συμβαίνει. Ώσπου σε ένα από τα παγκάκια, ο νεαρός καταρρέει και πέφτει κάτω στο γκαζόν, έτοιμος να χάσει τις αισθήσεις του. Επικρατεί αναστάτωση και κάποιος από τους θαμώνες της πλατείας καλεί το ΕΚΑΒ, άνδρες του οποίου φτάνουν μετά από λίγο. Αυτός σηκώνεται, τον καθίζουν στο παγκάκι και μετά από λίγο το ΕΚΑΒ αναχωρεί χωρίς φυσικά να τον πάρει μαζί του.

Σκηνές τρέλας στο κέντρο της Πάτρας. «Σκηνές σχεδόν καθημερινές πλέον» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής των Υψηλών Αλωνίων, η οποία έχει μετατραπεί και σε στέκι χρηστών μέχρι και την Τριών Ναυάρχων, όπου μπορεί κανείς επίσης να δει σχεδόν καθημερινά χρήστες να περνούν και να ζητούν χρήματα από τους θαμώνες των καταστημάτων, προχωρώντας τρεκλίζοντας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.«Πολλοί από αυτούς είναι Ρομά» λένε στον «Κόσμο» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί στο τελευταίο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς τα πράγματα συνεχώς αγριεύουν.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ για . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εφθασε η ώρα της κρίσης για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώνεται σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ, και θα αρχίσει να . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search