Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

NOΔΕ Αχαΐας: Οι καρδιές των Πατρινών έχουν ανθρωπιά

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους.

Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής δράσης. Η εθελοντική δράση συνανθρώπων μας έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας, αλληλεγγύης και αγάπης. Όλοι εμείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά όλων εκείνων που με περίσσευμα καρδιάς, πίστης και αγάπης, προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στους αδύναμους και ανήμπορους συνανθρώπους μας - και κυρίως στα παιδιά - και να συνδράμουμε στο θεάρεστο έργο τους.

Εμείς από την πρώτη στιγμή ως ΔΕΕΠ Αχαΐας ( πρώην ΝΟ.ΔΕ. Ν.Δ.) ευαισθητοποιηθήκαμε με την περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου, που θα μπορούσε να είναι δικό μας παιδί - είναι δικό μας παιδί - και αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δράσεις.

Επικοινωνήσαμε με τον επίσημο φορέα της πολιτείας και συγκεγκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κο Γεώργιο Σταμάτη, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με την Πρόεδρο του "Φωτεινού Αστεριού". Οργανώσαμε και ξεκινάμε συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά στα γραφεία μας, που θα δώσουμε στο "Φωτεινό Αστέρι".

Μέσα από αυτές τις δράσεις μας:

•Αναγνωρίζουμε την προσφορά του "Φωτεινού Αστεριού" ως ιδιαίτερα δραστήριας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης.

•Τιμάμε τις δράσεις του.

•Επιδιώκουμε - και τώρα και στο μέλλον - να βοηθήσουμε ουσιαστικά.

Υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.

Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας μας. Η κοινωνική ευαισθησία δεν μονοπωλείται, δεν χαρίζεται, δεν υφαρπάζεται.

Θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε ώστε όχι μόνο το "Φωτεινό Αστέρι", αλλά και άλλες εθελοντικές δομές που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, να ωφελήσουν ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά και πιο αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα σημαντική και ανεκτίμητη η κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο της εκκλησίας μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Πρόεδρο του "Φωτεινού Αστεριού" κα Βάσω Νικολακοπούλου, στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και σε όλους τους εθελοντές σας.

Σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Κι ακόμα βαθύτερα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. ΑΧΑΪΑΣ

Ανδρέας Μαζαράκης 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ΠΠΝΠ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search