Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΕΑΝΑ: «Διωγμός σε ήδη κατεστραμμένες επιχειρήσεις»

Παρέμβαση του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής για τους ελέγχους τα τελευταία 24ωρα που οδήγησαν στο λουκέτο δύο καταστημάτων. Με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πανδημία COVID-19

Ο κλάδος της εστίασης σε ολόκληρη την χώρα σε καμία περίπτωση, δεν άφησε ούτε να διαφανεί πως δεν θα πειθαρχήσει στα υγειονομικά πρωτόκολλα και πως δεν θα προασπίσει την δημόσια υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων μας.

Άλλωστε εκ συνάφειας λόγω του ότι υπηρετούμε ένα επάγγελμα υγειονομικού ενδιαφέροντος είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι εκδώσαμε και εφαρμόσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φτάνουμε λοιπόν στο χθες.

Ακόμα 2 καταστήματα στον νόμο Αχαΐας σφραγίστηκαν για 15 ημέρες.

Τους συμπαραστεκόμαστε, σύσσωμος ο κλάδος.

Σφραγίστηκαν 2 καταστήματα για υπέρβαση κατά τα λεγόμενα του συνεργείου , το οποίο ερμήνευσε διαφορετικά μάλλον τον ανάλογο ΦΕΚ.

Το ίδιο έγινε και με άλλα 2 καταστήματα μας πριν 2 εβδομάδες.

Ναι να γίνουν έλεγχοι, να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά παντού.

Η εστίαση δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός κρίκος που θα προφυλάξει την υγειονομική αλυσίδα .

Είδαμε μέχρι τώρα υπαίθρια πάρτυ με χιλιάδες κόσμου, πολιτικές συγκεντρώσεις, πανηγύρια στην πλατεία με όλο το χωριό να συμμετέχει, συγκεντρώσεις σε δημόσιες σκάλες και πλατείες και όλα αυτά χωρίς καμία προφύλαξη , χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία εφαρμογή του ποινικού πλαισίου.

Αντίθετα στα μαγαζιά να εξαντλείται όλη η ενέργεια των κάθε λογής ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Όποια υπηρεσία υπάρχει στην χώρα, ελέγχει νυχθημερόν και καθημερινά μόνο τις επιχειρήσεις εστίασης.

Εμείς λοιπόν θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι και να γίνονται έλεγχοι αλλά ισοδίκαια και ισομερώς για όλους.

Διαφορετικά σημαίνει ΔΙΩΓΜΟΣ σε κατεστραμμένες οικονομικά επιχειρήσεις, που δημιουργούν το 25% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολούν το 25% του εργατικού δυναμικού.

ΔΙΩΓΜΟΣ, που είναι πιο έντιμο να μας ανακοινωθεί δημόσια , καθαρά σαν λέξη.

Ζητάμε λοιπόν, εφαρμογή του νόμου για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, ζητάμε τα ελεγκτικά συνεργεία να είναι άριστα ενημερωμένα, σύμφωνα με τα ΦΕΚ, ζητάμε επίσης και συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους ενημέρωση των νομικών τους συμβούλων και άμεση ενημέρωση του ΣΚΕΑΝΑ, όταν συμβαίνει κάτι.

Επίσης νομίζουμε πως αρμοδιότητα των ελέγχων πρέπει να έχει μόνο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και υπάλληλοι εντεταλμένοι και άριστοι γνώστες των διατάξεων της Δημόσιας Υγείας και των ΦΕΚ».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Ο Σερ Μικ Τζάγκερ είναι ο αφηγητής μιας νέας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Your Room Will Be Ready», η οποία κυκλοφόρησε για την επέτειο των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Royal . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παλιά χρόνια όταν στο σαλόνι ή την κουζίνα του σπιτιού άρχιζαν κατσάδες, φωνές ή έντονες συζητήσεις για πράγματα που δεν θα έπρεπε να ακούσει η γειτονιά, κάποιος από τους γονείς . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού έργου Interreg: «CIAK: Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθεί επί της αιτήσεως ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει υποβάλει ο κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εκδόθηκε ανακοίνωση για τον Ι. Τσούνη, τον ευεργέτη που δώρισε την περιουσία του στις Ενοπλες Δυνάμεις: «Να λοιπόν που η Πάτρα έχει τον δικό της Γεώργιο Αβέρωφ, τον δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρουν ότι «Την Πέμπτη 25/2 ,  ξανά  όλοι και όλες στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια από άκρη σ' άκρη της χώρας και στην Πάτρα στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search