Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χαράλαμπος Γώγος: Κρίσιμες οι επόμενες δύο μέρες

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με την αύξηση των κρουσμάτων.

 

«Αυξήθηκαν και τα εισαγόμενα και τα γηγενή, τα ορφανά κρούσματα. Αυτό δημιουργεί μια επικινδυνότητα που πρέπει να την δούμε στις προσεχείς δυo τρεις μέρες και αν χρειαστεί να παρθούν κάποια νέα μέτρα και ενδεχομένως να γυρίσουμε σε κάποιες πρότερες καταστάσεις. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά πρέπει να προλαβαίνουμε, όχι να κυνηγάμε τον ιό. Σωστά μπαίνουμε σε διαδικασίες επαγρύπνησης, γιατί αν αυτό συνεχιστεί, θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γώγος.

 

«Είχα αναφερθεί στον αριθμό 50 ως όριο για τα ημερήσια κρούσματα και στην παρουσία πολλών κρουσμάτων στην κοινότητα, διασπαρμένων στα αστικά κέντρα ή στα νησιά ή οπουδήποτε, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Αυτήν την στιγμή τα περισσότερα κρούσματα είναι τα εισαγόμενα από τον τουρισμό, τα οποία είναι ελεγχόμενα και περιορίζονται σε καραντίνες», εξήγησε ο καθηγητής.

 

«Επίσης είναι τα κρούσματα τα περιοχικά, όπως είναι στην Ξάνθη κλπ. Υπάρχει μια μικρή αύξηση, πραγματικά πολύ μικρή όμως, που σχεδόν δεν επηρεάζει ακόμα ούτε καν αυτό το R.

 

»Η αύξηση των κρουσμάτων έχει να κάνει πιο πολύ με τη μεγάλη χαλάρωση που υπάρχει. Τα μέτρα που παίρνει ο πληθυσμός έχουν χαλαρώσει υπερβολικά, και αν τα συνδυάσει κανείς με την εισαγωγή κρουσμάτων λόγω του τουρισμού, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματική καταστροφή. Γι’ αυτό πρέπει εγκαίρως να επανεκτιμούμε την κατάσταση και αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα.

 

»Χρειάζεται επαγρύπνηση για την αναχαίτιση εισαγωγής κρουσμάτων από τα βόρεια χερσαία σύνορά μας, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης των βαλκανικών χωρών. Ήδη περιορίστηκαν και σταμάτησε η εισαγωγή τουριστών από τη Σερβία. Παρακολουθούμε στενά Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία. Γίνονται πλέον 90-100% τεστ στην περιοχή από όπου εισέρχονται οι τουρίστες, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του τι γίνεται.

 

»Στις πτήσεις τα αποτελέσματα είναι σχετικά καλά, δηλαδή είναι κάτω από πέντε στα χίλια τα εισαγόμενα κρούσματα, που είναι το όριο ασφαλείας. Έχουμε 3-4 αυτή τη στιγμή, κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα.

 

»Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα μέτρα περιορισμού του κόσμου εκεί που γίνονται συναθροίσεις να είναι πάρα πολύ αυστηρά, για να μην αποτελέσουν σημεία έκρηξης, ένα κρούσμα σε μια τέτοια συνθήκη μπορεί να φέρει εκατό κρούσματα», υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο ρυθμός, με τον οποίο καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου στους λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογουμένων πολιτών. Αιτία, η απόφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την ορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγο . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των φορέων τους υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας και ο Γενικός Γρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την συναυλία υπό το τίτλο «Πέτα Ψυχή» η οποία παρουσιάζεται στα Καλάβρυτα, από την Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, με έργα, εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την ορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.  Ο κ. Γώγος εξήγη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην παραλία της Κυλλήνης, λίγο μετά τις 11, το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την 7η Σεπτεμβρίου, είναι άγνωστες, ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search