Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς κλιματισμό το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα - Τι αναφέρει το προσωπικό

Τεστ κοπώσεως χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρα που υπολειτουργεί.

Σε συνθήκες σάουνας ασφαλισμένοι περιμένουν έξω από το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στο οδοντιατρείο ο ιδρώτας των ασφαλισμένων να τρέχει στο μέτωπό τους και τα γάντια των οδοντιάτρων να γεμίζουν με ιδρώτα.

Γιατροί καλούνται να εξετάσουν τους ασθενείς τους στους 40 βαθμούς χωρίς καν την ύπαρξη ενός ανεμιστήρα.

Μερικά μόνον από τα σκηνικά που καταγράψαμε και μας περιέγραψαν πολίτες και υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου).

Το σκηνικό δεν είναι άγνωστο. Τα τελευταία πέντε χρόνια επαναλαμβάνεται με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, που είναι αρμόδια για την αποκατάσταση του πύργου ψύξης, να αγνοεί τις έγκαιρες εκκλήσεις τόσο του υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας όσο και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

«Επικίνδυνη η καθυστέρηση της γραφειοκρατίας» επισημαίνει ο γραμματέας του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας Νίκος Κοσκινάς και προσθέτει:

«Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο παρωχημένο και γραφικό αλλά ταυτόχρονα αλγεινό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σκηνικό. Κάθε χρόνο το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, τέτοια εποχή μετατρέπεται σε κολαστήριο για εργαζόμενους και πολίτες που προσέρχονται στη δομή. Χαλασμένος κλιματισμός. Δύο λέξεις, μία ιστορία διαχρονική».

Οπως εξηγεί ο ίδιος «τα τελευταία χρόνια κάθε παραμονές καλοκαιρινής περιόδου, παρά τις έγκαιρες και προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους μας, για τη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του κλιματισμού προσωπικό και ασθενείς καλούμαστε να επιβιώσουμε σε συνθήκες σάουνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Ερχονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους και μάλλον φεύγουν επιβαρυμένοι. Είναι δυνατόν να υποβληθεί κάποιος σε τεστ κοπώσεως στους 40 βαθμούς θερμοκρασία;»

Ο κ. Κοσκινάς εκ μέρους του προσωπικού του Κέντρου Υγείας απευθύνει ύστατη έκκληση, μέσω της «Π» για την επισκευή του συστήματος κλιματισμού. «Βοηθήστε μας να αποδώσουμε τουλάχιστον τα του Καίσαρος το Καίσαρι. Ο βαριά φορολογούμενος χρήστης υπηρεσιών δημόσιας υγείας απαιτεί την προβλεπόμενη ποιότητα στις υπηρεσίες που του παρέχονται. Πρέπει κάθε χρόνο να βγαίνουμε και να διεκδικούμε το αυτονόητο; Υποτίθεται ότι σε συνθήκες καύσωνα το Κέντρο Υγείας μας αποτελεί καταφύγιο για τις ευπαθείς ομάδες. Σήμερα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ερχονται να γιατρευτούν και κινδυνεύουν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν. Εμείς δεν μπορούμε να εργαστούμε. Τα γάντια μας γεμίζουν με ιδρώτα. Στο πρόσωπό μας και στο σώμα μας ρέει ποτάμι. Είναι ανεπίτρεπτες και επικίνδυνες οι συνθήκες», καταλήγει ο κ. Κοσκινάς.

(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Πελοπόννησος")

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search