Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του σπιράλ στο Ακταίο

Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το Ακταίο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακταίου. Οι συναντήσεις έγιναν στα γραφεία της κοινότητας, στο κέντρο του χωριού και υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

 

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη της παράταξης που τον συνόδευσαν συναντήθηκαν με τους Προέδρους και μέλη των δύο φορέων και με θλίψη διαπίστωσαν την εγκατάλειψη και την απαξίωση του Ακταίου από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Είναι χαρακτηριστικό πως και από τις δύο πηγές πληροφόρησης του σπιράλ στιγματίστηκε η  αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα της περιοχής και καταγγέλθηκε πως τα αιτήματα και οι επιστολές που στέλνονται στο Δήμο, στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στη ΔΕΥΑΠ παραμένουν επί μήνες αναπάντητα!

 

Ο Πρόεδρος του Ακταίου παρουσίασε ιεραρχημένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι κάτοικοι, αναφερόμενος εκτενώς στο θέμα του αποχετευτικού, στην ανάγκη κοπής χόρτων από τους κοινόχρηστους χώρους, σε θέματα που αφορούν ακαθάριστα οικόπεδα, το δημοτικό σχολείο, το κοιμητήριο, το γήπεδο μπάσκετ κ.α. Μεγάλο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε σε θέματα που αφορούν τις ακτές, την καθαρότητα των νερών, τους ναυαγοσωστικούς πύργους και τις χημικές τουαλέτες στην παραλία, την ανάγκη δημιουργίας της αδειοδοτημένης γλύστρας καθέλκυσης μικρών πλοιαρίων στην περιοχή, τους παραλιακούς δρόμους και την ανάγκη επιδιόρθωσης, σημειακών παρεμβάσεων και αντικατάστασης των πεζοδρομίων τους κ.α.

 

Στην επίσκεψη από πλευράς σπιράλ συμμετείχαν, εκτός του επικεφαλής, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα και τα μέλη της παράταξης Μαριάννα, Μπόμπα, Έφη Ψαρροπούλου. Γιώργος Αγγελόπουλος, Λεωνίδας Ζαβέρδας, Χριστόφορος Καπόπουλος και Χάρης Κοντογιαννάτος, ενώ από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου του Ακταίου εκτός από τον Πρόεδρο Δημήτρη Καραΐσκο, το παρών έδωσαν τα μέλη Κώστας Παπούλιας και Κώστας Αξιώτης.

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακταίου (Αλέξανδρο Κατσαούνο και Μαρία Ντόβα αντίστοιχα) κατά την οποία τα μέλη του σπιράλ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του συλλόγου, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης  από τη Δημοτική Αρχή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σεν-Τροπέ, στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει για δύο εβδομάδες εξαιτίας δύο κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων του.   . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότερες από 2.300 διαφορετικές ανυπόστατες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας ανά τον κόσμο σχετικά με τον νέο κορονοϊό και τη νόσο Covid-19, που αυτός προκαλεί, εντόπισε μία νέα δι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε σήμερα τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κορονοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορονοϊού φαίνεται να έχει τελειώσει. Αυτό αναφέρει το περιοδικό «Spiegel» στο νέο του τεύχος.    Η Ευρωπαϊκή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει:   Ένα παράξενο καλοκαίρι με τεράστιες ευθύνες Δεν υπάρχουν περιθώρια για διακοπές , ένα ΣΚ τραβηγμένο και πολύ μου εί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To πάρτι στη Ζάκυνθο συνεχίζεται και μετά το κλείσιμο των κλαμπ και των μπαρ. Νεαροί τουρίστες συνεχίζουν μέχρι πρωίας τη διασκέδαση με μπόλικο αλκοόλ στην παραλία του Λαγανά. Μεσάνυχτα. Τα κλαμπ και
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search