Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: «Απογοητευμένοι, απέχουμε από τη συνεδρίαση»

Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας και ενημερώνοντας για την απουσία τους από τη διαδικασία. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  και με απογοήτευση διαπιστώσαμε πως ενδώσατε στην πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητήσουμε στο όργανο ένα θέμα κοινοβουλευτικό, παντελώς άσχετο με τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Πατρέων και μάλιστα σε μία συνεδρίαση, έκτακτη και μονοθεματική.

Υπενθυμίζουμε σε εσάς και στους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων πως το σπιράλ είναι μία δημοτική παράταξη που συνειδητά ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και δραστηριοποιείται στον Δήμο Πατρέων. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται και δεν επιθυμεί να καταναλώνει πολύτιμο χρόνο από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητά θέματα που δεν αφορούν την πόλη και να συμμετέχει σε ψηφίσματα που δεν έχουν καμία πολιτική, νομική ή άλλη ισχύ.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, παρακαλούμε να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στο σώμα και να διευκρινιστεί στους συναδέλφους πως το σπιράλ δεν τοποθετείται επί του συγκεκριμένου θέματος, ούτε υπέρ ούτε κατά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα αναρμόδιοι, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Έτσι νοείται η ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση για την όποια άλλοι (υποτίθεται) κόπτονται και άλλοι (προφανώς) την υπηρετούμε.

Με την ευκαιρία καταθέτουμε κι εμείς μια σειρά από θέματα -που είναι όλα τους δημοτικά, φλέγοντα και χρονίζοντα- και σας ζητάμε να τα εντάξετε στη θεματολογία επόμενων συνεδριάσεων του σώματος, όχι ως έκτακτα, ούτε κατ’ ανάγκην σε μονοθεματικές διαδικασίες:

Η εικόνα της πόλης. Η καθαριότητα στην Πάτρα. Η εγκατάλειψη της μαρίνας.Η ανακύκλωση στο Δήμο Πατρέων. Ο Λαδόπουλος και η προοπτική του.Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες για τις απαλλοτριώσεις. Οι καντίνες στην πλαζ. Το πλάνο καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Οι λαϊκές αγορές. Η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η απομάκρυνση του αμιάντου από τις εργατικές κατοικίες. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα επανέλθουμε και με νεότερα.

Μετά τιμής, 

Πέτρος Ψωμάς

Αθανάσιος Δούρος

Χαράλαμπος Στανίτσας»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σχέδιο Πισσαρίδη, στο κεφάλαιο της Φορολογίας υπάρχει η καταγραφή των στρεβλώσεων και των αδικιών, ακόμα και μετά την επιβολή των μνημονιακών μέτρων, από ευρωπαϊκούς και διεθνε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη του υπεύθυνου ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχής της Πάτρας προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. Στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν τηρούσε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δρομολόγιο του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όταν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, λίγο πιο έξω από τη Λαμία, ανάγκασαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η έλλειψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη του υπεύθυνου ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχής της Πάτρας προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. Στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον πατρινό τύπο για την έξαρση της παράνομης αλιείας πέριξ της Λίμνης
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search