Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι αγρότες- Αύριο η κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Επιτροπή Μπλόκων θα συμμετέχουν και οι αγρότες της Αχαΐας προγραμματίζοντας για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας.

Μάλιστα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου απευθύνει μαζικό κάλεσμα και διοργανώνει προσυγκέντρωση και αναχώρηση από Αίγιο, από τον κόμβο του νοσοκομείου στις 9:30 το πρωί.

Κυρίαρχο αίτημα είναι να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, καθώς και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Μπλόκων:

        Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και στις αποζημιώσεις των δικαιούχων που φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100% .

        Τα έσοδα του ΕΛΓΑ αποκλειστικά στηρίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων με τις οποίες καλύπτονται και πάγια λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ καθώς οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ.

        Ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον κανονισμό αλλά ο ΕΛΓΑ δεν τα δέχεται με διάφορες κατάπτυστες προφάσεις ώστε να μην τα αποζημιώνει καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν.

        Δεν παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και αφήνει ακάλυπτα ζημιογόνα αίτια που κάθε χρόνο εμφανίζονται σε καλλιέργειες με συνέπεια οι αγρότες να χάνουν την παραγωγή τους, να μην αποζημιώνονται και να πληρώνουν και από πάνω τις  μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές.

        Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει ζημιογόνα αίτια στην ασφάλιση αλλά με αύξηση των ασφαλίστρων που ήδη είναι υπέρογκα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search