Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Nοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Ασφαλής και απομονωμένος ο χώρος του Κέντρου Αναφοράς HIV/AIDS

"Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που πέρασε και περνάει η Χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα φόβος σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα νοσοκομεία".

Αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα. Και συνεχίζει:

Το Κέντρο Αναφοράς HIV/AIDS Νοτιοδυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Γ. Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα όλο αυτόν τον καιρό, σχετικά με το αν είναι ασφαλές να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι για έλεγχο στο Κέντρο Αναφοράς.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Κέντρο Αναφοράς HIV/AIDS είναι χωροταξικά απομονωμένο, βάσει προδιαγραφών και δεν έχει επαφή με τις κλινικές και τα εργαστήρια του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει συνωστισμός, οι αιμοληψίες γίνονται με ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση του χώρου, των πάγκων και της πολυθρόνας αιμοληψίας, η είσοδος στο Κέντρο γίνεται με μάσκα και ένα άτομο τη φορά, ακολουθεί απολύμανση των χεριών και το προσωπικό του Κέντρου φοράει μάσκα και γάντια μίας χρήσεως).

Ας μη ξεχνάμε ότι κάποτε το AIDS υπήρξε μεγάλη μάστιγα για την ανθρωπότητα, η οποία ακόμα δεν έχει ελεγχθεί πλήρως.

Σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ζουν με την νόσο ανέρχεται σε 36.200.000 ενήλικες και 1.700.000 παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών. Ο ιός δεν προειδοποιεί και επιτίθεται αδιακρίτως φύλου, ηλικίας, φυλής ή οικονομικής κατάστασης. Ο φίλος, ο γείτονας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εμείς οι ίδιοι, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν, εάν δεν λαμβάνουν τις βασικές προφυλάξεις. Η υγιής εμφάνιση ενός ατόμου δεν αποκλείει την μόλυνση από τον ιό, κάτι που ενδέχεται να αγνοεί και το ίδιο το άτομο. Αυτό συμβαίνει διότι από την στιγμή της μόλυνσης μόνο ένα 30% των ανθρώπων θα εμφανίσει συμπτώματα που μπορεί να είναι μία απλή γρίπη, οπότε δεν θα μπουν υποψίες!

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους πολίτες της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και ειδικά στην νεολαία και υπενθυμίσουμε την μεγάλη αξία του προληπτικού ελέγχου που γίνεται δωρεάν, είναι εμπιστευτικός και ανώνυμος.

(Κέντρο Αναφοράς HIV/AIDS Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», 3ος όροφος Ταχύρρυθμου Κτιρίου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2613601984 και 986).

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, Κορίνθου με πολλούς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search