Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμάκης: «Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν έγκαιρα»

Για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο διώροφο κτίριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της «Μέριμνας», στο Μπεγουλάκι Πατρών, ενημερώθηκαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που επισκέφθηκαν το έργο.

Πρόκειται για τη νέα δομή υποστηριζόμενης διαβίωσης και του κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση, που θεμελιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υλοποιείται με χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 

«Το στοίχημά μας είναι ο χρόνος. Θέλουμε τα έργα να αρχίζουν και να τελειώνουν εντός των συμβατικών ορίων και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ετεροχρονισμένα. Αυτή είναι η διαρκής αγωνία μας. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της νέας δομής της Μέριμνας που είναι αναγκαία, καθώς θα δώσει διέξοδο σε οικογένειες που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο έργο εξελίσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς.

«Τον περασμένο Οκτώβριο ήμασταν εδώ για τη θεμελίωση του έργου και τώρα, σε κάτι παραπάνω από έξι μήνες βρισκόμαστε μπροστά από ένα κτίριο που οδεύει τάχιστα προς την ολοκλήρωσή του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και φυσικά, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Χ. Μπονάνος.

Η ανέγερση του νέου διώροφου κτιρίου, γίνεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρηζόντων Μέριμνας και αποτελείται από δύο υπέργειους ορόφους επιφάνειας και ένα υπόγειο. Κατασκευάζεται μεταξύ των οδών Ασίνης και Μνασέου, κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας. Με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετούνται 45 άτομα ημερήσιας φροντίδας και θα υπάρχουν 7 κλίνες υποστηριζόμενης διαβίωσης. 

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Φαρμάκης και Μπονάνος μετέβησαν στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, όπου παρακολούθησαν εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών με σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.

Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, υλοποιείται από επιστήμονες και τεχνικούς της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών αποτελεί οργανωμένη δράση που υποστηρίζεται επιστημονικά από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας. Διενεργούνται περισσότερες από 2.500 δειγματοληψίες προνυμφών κάθε εβδομάδα σε εν δυνάμει εστίες 350.000 στρ. υγροτόπων, 15.000 στρ. πλημμυρισμένων εκτάσεων και 1.600 χλμ. καναλιών και ρεμάτων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Αξιοποιούνται όλα τα σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμες μέθοδοι, για την ανεύρεση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους υγροτόπους και προγνωστικά μοντέλα για τον εντοπισμό των προνυμφών. Συγκεκριμένα στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δεκαπέντε ψεκαστικά οχήματα, τρία ψεκαστικά drones, ελικόπτερο και αμφίβιο όχημα.

Την ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search