Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 550.000 ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Πάτρα

 

«Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσουμε να προωθούμε  την χρήση του ποδηλάτου. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσουμε και τις συνθήκες που θα καταστήσουν εφικτό έναν τρόπο ζωής που θέτει το ποδήλατο στο επίκεντρο ως μέσο βιώσιμης μετακίνησης στην καθημερινότητα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:  «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται,  ώστε σύντομα να έχουμε και στην Πάτρα ποδηλάτοδρομο».

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που έχει οριστεί να είναι η 3η Ιουνίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην Πάτρα. «Σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε κάνει το χρέος μας.  Έχουμε διασφαλίσει 550.000 ευρώ για να υλοποιηθεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος μήκους 5,5 χλμ. Είναι απαραίτητο οι διαδικασίες να επιταχυνθούν. Περιμένουμε με αγωνία να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στο Δήμο Πατρέων. Θέλουμε να γίνει πραγματικότητα αυτό που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, ένας αξιοπρεπής ποδηλατοδρόμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος.

 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Σπύρος Πολίτης αναφέρθηκε  στην αλλαγή του τρόπου της βιώσιμης κινητικότητας που παρατηρείται  στις πόλεις παγκοσμίως, θέτοντας στο επίκεντρο το ποδήλατο. «Είναι μεγάλη ευκαιρία και για την πόλη μας να εγκαταστήσουμε ποδηλατόδρομο μέσα στον επόμενο χρόνο. Αναμένουμε να γίνει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων των 10-15 χλμ,  στην Πάτρα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να βγει με ασφάλεια στο δρόμο με το ποδήλατο». Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο Γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search