Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μελέτη Ελέγχου Αντισωμάτων έναντι COVID19

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογίας ProtATonce που εδράζεται στο Ινστιτούτο Δημόκριτος στην Αθήνα ξεκίνησαν Μελέτη Ελέγχου Αντισωμάτων έναντι COVID19 με την τεχνική Luminex σε ασυμπτωματικούς αιμοδότες.

 

Στόχοι της μελέτης είναι:

 

Η ανίχνευση σε δείγμα πληθυσμού >1.000 αιμοδοτών του ποσοστού ατόμων με αντισώματα έναντι του COVID19 (N, S1, RBD) με την τεχνική Luminex. Η ανάλυση αυτή θα βοηθήσει στην επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας COVID19.

Η συγκριτική ευαισθησία και ειδικότητα της τεχνικής Luminex με υπάρχουσες ELISA. Όλα τα «θετικά» δείγματα θα συγκριθούν και με κοινή ELISA.

Η ανάλυση του είδους των αντισωμάτων έναντι COVID19 (N, S1, RBD) και η ύπαρξη τυχόν διασταυρούμενης αντίδρασης (cross-reactivity) με αντισώματα έναντι και λοιπών «κοινών κορωνοϊών» (HKU1, NL63, V08B, OC43, 229E). Η ανάλυση αυτή θα βοηθήσει να κατανοήσουμε ποιο είναι το καταλληλότερο («ειδικότερο») αντίσωμα για τον COVID19.

Η διερεύνηση αν τα αντισώματα COVID19 μπορούν να ελεγχθούν το ίδιο αποτελεσματικά και σε στοματικό επίχρισμα αντί σε δείγμα αίματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον τον πιο εύκολο έλεγχο αντισωμάτων στον πληθυσμό αφού η λήψη του υλικού θα γίνεται πολύ εύκολα χωρίς ανάγκη λήψη αίματος.

 

Η Μελέτη Ελέγχου Αντισωμάτων έναντι COVID19  έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια έκθεση 46 σελίδων και περίπου 10.000 λέξεων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στις καταγγελίες που υπάρχουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. «Δε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
Image
Image

Search