Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Ελλάδα: Υδροπλάνα από την... Άνοιξη του 2021

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των υδατοδρομίων και στην Κρήτη ενώ την άνοιξη του 2021, αναμένονται τα πρώτα υδροπλάνα στην Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς. Ειδικότερα, όπως, αναφέρει, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Αναστάσιος Γκόβας, «ενώ είχε γίνει προγραμματισμός για πτήσεις στο Ιόνιο – με βάση την Κέρκυρα – το καλοκαίρι, σε συνεργασία και με τον κλάδο της κρουαζιέρας, όλα πάγωσαν».

 

Έτσι, η έναρξη των πτήσεων μεταφέρεται για την άνοιξη του ερχόμενου έτους. Ωστόσο, για να μη χαθεί το 2020, στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Γκόβα, να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να αδειοδοτηθούν όσα περισσότερα υδατοδρόμια γίνεται.

 

Αυτή τη στιγμή κατασκευασμένα και αδειοδοτημένα είναι τα υδατοδρόμια στην Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς. «Για να είναι βιώσιμο ένα δίκτυο υδροπλάνων, αναγκαία συνθήκη είναι να υπάρχουν αρκετά υδατοδρόμια» επισημαίνει ο κ. Γκόβας. Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στο υπόλοιπο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Μεγανήσι και Ιθάκη), αλλά και σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Αργοσαρωνικό.

 

Σημειώνεται ότι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά μέσα στο καλοκαίρι, η αδειοδότηση των 20 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

 

Η επίσπευση της λειτουργίας των υδατοδρομίων είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που εστάλη στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα υδατοδρόμια – μαζί με άλλα σημαντικά επενδυτικά έργα – εκτιμάται ότι θα «συμβάλουν στην περαιτέρω προσέλκυση, με καινοτόμες μεθόδους, επενδύσεων αλλά και την διεύρυνση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για τη μόνιμη βελτίωση των εθνικών δεικτών απασχόλησης».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search