Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς θα αναβαθμστεί το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Στατικά και λειτουργικά

Σε ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία, για την ανάθεση σύμβασης εκπόνησης μελέτης προχώρησε ο Δήμος Πατρέων για το έργο «Στατική επάρκεια κτιρίου Μεγάρου Λόγου και Τέχνης». Ενδιαφέρον έχει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να ανοίξει ένας διάλογος ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης οικοδομήθηκε το 1973 με σχέδια του Μιχάλη Δωρή. Είναι ένα επταώροφο κτίριο στην πιο κεντρική πλατεία της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου. Βρίσκεται μεταξύ του θεάτρου «Απόλλων», μιας μικρογραφίας της Σκάλας του Μιλάνου σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ και ενός νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί υπήρχε παλιά το κοσμοπολίτικο ζαχαροπλαστείο Βουρδέρη και Μολφέτα, που πρώτο έφερε στην Πάτρα την πίτσα και τις μπανάνες (1898).

Αναμφίβολα κάθε προσπάθεια για τη στατική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου αποτιμάται θετικά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του αστικού πυρήνα της Πάτρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Το αντικείμενο της σύμβασης που δημοσιεύτηκε από το Δήμο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την στατική επάρκεια και των τυχόν αναγκαίων ενισχύσεων του συγκεκριμένου κτιρίου.

Θα διεξαχθεί ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . Τυχόν διευκρινήσεις και ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι χρήσεις του ακινήτου παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια, και είναι προσανατολισμένες στον πολιτισμό. Επίσης, φιλοξενεί δημοτικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος λειτουργεί σαν χώρος φιλοξενίας ανοικτών εκδηλώσεων κάθε είδους (πολιτικές, κοινωνικές κ.α.) και είναι αλήθεια ότι έχει δώσει λύσεις αρκετές φορές σε τοπικούς φορείς που αναζητούν μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης χωρίς κόστος. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση στο Δήμο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να αλλάξει κάποια πράγματα στις χρήσεις.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

To ποσό των 550.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να πραγματοποιηθεί παραλιακός ποδηλατόδρομος μήκους  5,5 χιλιομέτρων στην Πάτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

aΣτις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ που αφορά στο Επίδομα Παιδιού και στην υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων.   Η ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις και να μην τηρήσει σ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αφορά και τα κόμιστρα των ταξί αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.Η μείση του ΦΠΑ, όπως σημειώνει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία του Πύργου η είδηση του θανάτου του 53χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.Ώρα μία ξημέρωμα Τετάρτης και ο 53χρονος από τον Πύργο, άφηνε την τελευταία του πνοή σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Με αφορμή τη διαφαινόμενη «μετακόμιση» των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της, Νίκος Παπαδημάτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Τρίτη 2 Ιουνίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, με σκοπό την προώθηση των τοπ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search