ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

NYT: O Σωτήρης Τσιόδρας ανάμεσα στους «ήρωες» κορωνοϊού της Ευρώπης

Στους επιστήμονες που αναδύονται ως σημαίνουσες προσωπικότητες στην Ευρώπη την εποχή του κορωνοϊού αφιερώνουν δημοσίευμά τους οι New York Times. Ανάμεσα σε αυτούς ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που πρόσφατα «υμνήθηκε» από ρωσική εφημερίδα, η οποία τον χαρακτήρισε ως κύριο δημιουργό του ελληνικού θαύματος, συγκαταλέγεται στο δημοσίευμα των NYT που είναι αφιερωμένο στους επιστήμονες ήρωες.

Σωτήρης Τσιόδρας: Εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα

«Στην Ελλάδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται όταν ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, ένας αδύνατος και χαριτωμένος άνδρας με γκρίζα μαλλιά, απευθύνεται στο έθνος κάθε μέρα στις 18:00», γράφουν οι NYT. «Η παράδοσή του είναι επίπεδη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σημειώσεις του, καθώς ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων και νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδές στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού, δεν είναι άνθρωπος του εξωραϊσμού», σημειώνουν οι NYT.

Σύμφωνα με τον Theo Anagnostopoulos, ιδρυτή της SciCo, επιστημονικής συμβουλευτικής εταιρείας, ο κ. Τσιόδρας, στον οποίο είχε αναφερθεί εγκωμιαστικά και η Le Figaro, συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν συμπαθή στο αγχωμένο κοινό. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και κατάρτιση. «Είναι ένας από εμάς», δηλώνει ο κ. Anagnostopoulos. «Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και στοργικός, αλλά είναι επίσης αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τη 1η του Σεπτέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη  ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, έναςημεδαπός άν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού μεέναν άγνωστο συνεργό του πραγματοποίησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη γυναίκα του νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, βρήκε χθες το πρωί κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί! Η άτυχη γυναίκα, ήταν 65 ετών και σύμφωνα με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΑσφαλείας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι ενεργώντας από κοινού μεέναν άγνωστο συνεργό του πραγματοποίησαν με όχημα επικίνδυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, πέφτει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος, κάτι που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.Για τις τράπεζες είναι επίσημη τραπεζική αργία,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search