ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν απαγορεύει στους νέους κάτω των 20 να βγουν από το σπίτι

Σε νέο διάγγελμα ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό.

Η απαγόρευση αυτή, η οποία περιλαμβάνει τόσο την Άγκυρα, όσο όμως και την Κωνσταντινούπολη μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο, είπε.

Ερντογάν: Απαγορεύεται η έξοδος σε όλους κάτω των 20 ετών λόγω κορωνοϊού

Επιπλέον, στα νέα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης πως πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Επιμένει στο αφήγημα της «άτρωτης» Τουρκίας

Ο Ερντογάν εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση του κορωνοϊού. «Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο στη χώρα μας της νόσου λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν», είπε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search