ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία -766 νεκροί σε 24 ώρες - 684 νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία- 588 στη Γαλλία

Το δράμα συνεχίζεται στην γείτονα Ιταλία, η οποία σε 24 ώρες μετράει 766 νεκρούς. 14.681 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 119.827. Οι νεκροί έφτασαν τους 14.681 Παράλληλα, 19.758 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 115.242 και είχαν χάσει την ζωή τους 13.915 άνθρωποι ενώ 18.278 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 766 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.585 νέα κρούσματα. 1.480 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 4.068 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.741 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.579 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 47.520 και οι νεκροί 8.311 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 15.932 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 902. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.464, με 572 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει μικρό περιορισμό . Ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα οποία δεν επιτρέπουν, έως τώρα, καμία χαλάρωση των μέτρων. Οι ιταλικές αρχές κατέστησαν σαφές, σήμερα, ότι είναι πολύ πιθανό, τα περιοριστικά αυτά μέτρα να ισχύσουν μέχρι και τις αρχές Μαΐου, και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εξάπλωσης, ή υποχώρησης της επιδημίας.

Κορωνοϊός: 684 νεκροί σε μια ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία -Διάγγελμα της βασίλισσας την Κυριακή

Σοκ για τη Μεγάλη Βρετανία η ανακοίνωση άλλων 684 νεκρών από τον κορωνοϊό, σε μια ημέρα. Αυτός ο αριθμός δείχνει μια επιδείνωση της κατάστασης και επιτάχυνση της επιδημίας, η οποία προκάλεσε ήδη τον θάνατο σε 3,605 ανθρώπους στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή, 3 Απριλίου, οι υγειονομικές αρχές. Συνολικά η Μεγάλη Βρετανία αριθμεί 38.168 κρούσματα. Ένα υπαίθριο νοσοκομείο το οποίο φιλοξενεί 4.000 κρεβάτια άνοιξε στο Λονδίνο για να απορροφήσει τον αυξημένο αριθμό ασθενών. Ο πρίγκηπας Κάρολος, ο οποίος το εγκαινίασε με τηλεδιάσκεψη, το αποκάλεσε «ένα φως σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θετικός στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ότι υποφέρει από πυρετό και θα παρατείνει την καραντίνα του.

Διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ την Κυριακή . Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η βασίλισσα θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, το βράδυ της Κυριακής.

Εφιαλτικοί είναι οι αριθμοί των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, που μετρά 1.416 νεκρούς μόνο στα γηροκομεία της χώρας.

Συνολικά, ο αριθμός θανόντων από τον κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 6.507, με 588 νέους θανάτους να καταγράφονται μόνο το τελευταίο 24ωρο. Το μεγάλο αγκάθι στην πανδημία φαίνεται πως αφορά στα γηροκομεία της χώρας, ενώ χιλιάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid-19.  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών, 83% των θανόντων από τον κορωνοϊό είναι ηλικίας άνω των 70 ετών. Στα γηροκομεία της Γαλλίας, η θνησιμότητα εκτινάσσεται σε 1.416 νεκρούς, με περισσότερα από 17.800 πιθανά και επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε 3.000 οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα. Στα ενθαρρυντικά νέα της ημέρας από τη Γαλλία, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ασθενείς που διασωληνώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 263, αριθμός σαφώς μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν (εχτές σημειώθηκαν 382 και προχθές πάνω από 450).

6.662 ασθενείς κορωνοϊού διασωληνωμένοι στη Γαλλία

Ως αυτή την ώρα, 27.432 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο συνέπεια της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ 6.662 εξ αυτών βρίσκονται διασωληνωμένοι. «Δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν τόσα άτομα διασωληνωμένα στη Γαλλία που να νοσηλεύονται για την ίδια νόσο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search