ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Σι Τζινπίνγκ γνώριζε

Ενήμερος για τονκορωνοϊο δυο εβδομάδες πριν από την επίσημη αναγνώρισή του, ήταν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με μια απόρρητη συνομιλία που διέρρευσε στον κινεζικό κρατικό Τύπο κι ενώ οι επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποιο χειρίστηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας την εξάπλωση της θανατηφόρας επιδημίας, είναι πολλές εντός κι εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο κρατικό περιοδικό Qiushi μέσα στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Τζινπίνγκ φέρεται να «έδωσε εντολές σχετικά με τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου της νόσου» στις 7 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες πριν κάνει τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τον κορωνοϊό, στις 20 Ιανουαρίου.
Οι συνομιλίες του Τζινπίνγκ με τους Κινέζους αξιωματούχους κυκλοφόρησαν μεν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να δείξουν πως ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη και οργάνωσε την αντίδραση της χώρας του απέναντι στην επιδημία, ωστόσο ενδέχεται να δημιουργήσουν περισσότερη κριτική, με αναφορές για καθυστερημένα «αντανακλαστικά».
Κι όλα αυτά, ενώ στις 18 Ιανουαρίου γύρω στις 40.000 οικογένειες πήγαν στην πόλη Ουχάν - το επίκεντρο του κορωνοϊόυ - για να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο, με την έγκριση της κυβέρνησης. Αξιωματούχοι από την περιφέρεια της Χουμπέι, συγκάλεσαν επίσης την επίσημη ετήσια συνάντησή τους, καθώς οι αρχές υποβάθμιζαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιμένοντας πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για εξάπλωση της επιδημίας και κάνοντας λόγο για «ελάχιστες, μεμονωμένες περιπτώσεις».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» για τον κορωνοϊό, δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambrid . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες. Με ενότητα και ομοψυχία δίνουμε τη μάχη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από τον κάτοχό του ο οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο "αέρα" βρίσκονται 40 εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι οποίες είχαν προσληφθεί με συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr οι συμβ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search