ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Twitter για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από ρωσικό δικαστήριο

Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομ. ρουβλίων (58.000 ευρώ) στην Twitter για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Την αγωγή κατά της Twitter κατέθεσε η εποπτική αρχής ελέγχου μέσων ενημέρωσης (Roskomnadzor) , καθώς η εταιρεία αρνήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε της Twitter ούτε της Roskomnadzor.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Twitter θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο σε διάστημα 60 ημερών.

Σύμφωνα με τις τροπολογίες που συμπεριελήφθησαν στον νόμο «Περί προσωπικών δεδομένων», οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, τα στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να φυλάσσονται στην Ρωσία.

Εξαιτίας της μη τήρησης αυτής της απαίτησης που επιβάλλει η ρωσική νομοθεσία ,το 2016 στην Ρωσία μπολοκαρίστηκε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των ψήφων που λαμβάνει ενόψει των ευρωεκλογών η προσκείμενη στην παράταξη Μακρόν λίστα της Βαλερί Αγιέρ στους νέο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «στοχευμένη επίθεση» στα Social Media εδώ και πολύ καιρό από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έκανε λόγο η δικηγόρος του Ανεξάρτητου πρώην βουλευτή των Σπαρτιατ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι, ανταποκρίθηκε θετι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του, κατά τη σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια
Image
Image

Search