ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη Βενετία, οι πλημμύρες απειλούν Πίζα και Φλωρεντία

 Ανησυχία ότι και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Πίζα κινδυνεύουν με πλημμύρες, εκφράζεται στην Ιταλία καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα τη Βενετία οδήγησαν σε επικίνδυνη άνοδο των υδάτων σε ποτάμια περιμετρικά της Τοσκάνης.

Η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών καθώς ποταμός Άρνος φούσκωσε και η πολιτική προστασία κάλεσε τους πολίτες στη Φλωρεντία να μην πλησιάζουν στις όχθες.

Στις επαρχίες της Μπολόνια και της Μοδένα έκλεισαν γέφυρες, εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και υπήρξε διακοπή ορισμένων δρομολογίων στα τρένα.

Στη Μοδένα περίπου 10.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ στη Μπολόνια διασώστες με ελικόπτερο έσωσαν ένα ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στα ορμητικά νερά ποταμού.

Χθες Κυριακή, η Βενετία πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα από σφοδρές καταιγίδες ενώ το ύψος του νερού έφτασε στο ενάμιση μέτρο και οι συνεχίστηκαν.

Οι ζημιές χαρακτηρίζονται πολύ σοβαρές και η κυβέρνηση αποδέσμευσε ποσό 20 εκατ. ευρώ για αντιμετωπίσει τις καταστροφές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search