ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νέα πειραματική στρατηγική για την καταπολέμηση του CoViD-19 στην Lombardia

Μέχρι πρότινος, η γενική εντολή αντιμετώπισης σχεδόν παγκοσμίως για την πανδημία ήταν το καθολικό κλείσιμο για μερικές μέρες μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, κάτι που όμως έπληξε βαθύτατα την οικονομία αλλά κυρίως και την ψυχολογία των ανθρώπων. Με την εμφάνιση των εμβολίων, θεςεωρήθηκαν ως το ιδανικό όπλο για την καταπολέμηση του CoViD-19. 

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Brescia παρουσιάζεται από πολλούς ειδικούς ως τρίτο κύμα της πανδημίας και γι αυτό οι αρχές έσπευσαν σε τοπικά ήμι-lockdown. Την Τετάρτη ο Υπεύθυνος της Εμβολιαστικής Καμπάνιας για την Περιφέρεια της Lombardia κ. Guido Bertolaso ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Το σχέδιο προβλέπει τον εμβολιασμό 24.000 ανθρώπων μέχρι το τέλος της εβδομάδας μόνο στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη. Ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως σε χωριά στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών της Brescia και του Bergamo. Συγκεκριμένα, απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοικοι ηλικίας 60 εως 79 χρονών σε 14 δήμους του Bergamo και 8 της Brescia. 

 

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας ‘υγειονομικής ζώνης’ μεταξύ των δύο επαρχιών για την αποτροπή της διάδοσης του ιού. 

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τα περιφερειακά αποθέματα εμβολίων θα διοχετευτούν στις προαναφερόμενες περιοχές της Lombardia. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Bertolaso, αυτή η στρατηγική άμεσης επέμβασης θα μειώσει σημαντικά την διαθεσιμότητα του ελάχιστου stock εμβολίων που ορίζει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και ανέρχεται στο 30% του χορηγούμενου συνόλου, αλλά η υγειονομική κρίση απαιτεί άμεση δράση.    

 

Να υπενθυμίσουμε πως η περιοχή μεταξύ Brescia και Bergamo δεν είναι η μόνη κόκκινη περιοχή στην περιφέρεια της Lombardia στις οποίες έχει επιταχυνθεί η εμβολιακή εκστρατεία. Στον δήμο του Bollate, βόρεια του Milano, ήδη ξεκίνησε ο εμβολιασμός των άνω των 80 ετών, αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού φαίνεται τα σχολεία να αποτελούν hot spot στην προκειμένη περίπτωση. Προβλέπεται επίσης και ο εμβολιασμός στον ‘κόκκινο’ δήμο του Viggiù, το οποίο και συνορεύει με την Ελβετία, και γι αυτό θα εμβολιαστούν όσοι εργάζονται εκτός συνόρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης για συγκρότηση σώματος αστυνόμευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι φοιτητές είναι από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search