ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων παγκοσμίως

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Serum Institute στην Πούνε της Ινδίας, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του covid-19 της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δίκτυα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων. «Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο».

«Έχουν σταλεί στο σημείο έξι ή επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», διευκρίνισε ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να παράγει ένα εμβόλιο που αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία, Novavax.

Με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, παρότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει μειωθεί σημαντικά έπειτα από μια εκτόξευση που είχε σημειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας είναι σχετικά χαμηλό.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία έδωσε την 1η Ιανουαρίου έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19 της ΑstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search