ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημοσιογραφική ιδιότητα, σε περίπτωση που η παρουσία τους θεωρηθεί ένδειξη πολιτικής κατεύθυνσης. Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, παρουσίασε αυτούς τους ακατανόητους κανόνες την Πέμπτη, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αντίληψη του κοινού ότι το BBC είναι ένα αμερόληπτο μέσο, μετά από μακροχρόνια κριτική που ασκείται από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης σχετικά με φερόμενη μεροληψία του προσωπικού της εταιρείας σε συγκεκριμένα θέματα. Εκτός από τις αυστηρές νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Davie εισήγαγε την απαγόρευση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού να συμμετέχουν σε "δημόσιες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα".

 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι "απαιτείται κρίση ως προς τα ζητήματα που είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με πορείες ή διαδηλώσεις", αν και οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες σε κάποιο βαθμό. Δημοσιογράφοι του BBC σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στον Guardian ότι οι διευθυντές τους είχαν ενημερώσει ότι ενώ οι πορείες Υπερηφάνειας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα από τις οδηγίες, οι δημοσιογράφοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν λόγω των νέων κανόνων. Πηγές του BBC δεν το αμφισβήτησαν, αλλά δήλωσαν ότι η ερμηνεία των κανόνων θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών. Τόνισαν δε ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις πορείες Υπερηφάνειας στους κανόνες, αλλά ουσιαστικά υπονοείται. Οι υπάλληλοι του BBC που δεν εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες πορείες και διαδηλώσεις.

 

Να σημειωθεί, ότι εκτός των Pride, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και οι πορείες για το Black Lives Matter θα είναι απαγορευμένες για το προσωπικό των ειδήσεων, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς από τα 835 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 397 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στην Αχαΐα είχαμε 23 νέες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Όπως αναφέρθηκε και στο Δελτίο Τύπου στις 9/6/2021 ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι αντίθετος στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση. Το ξεχεί
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search