ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημοσιογραφική ιδιότητα, σε περίπτωση που η παρουσία τους θεωρηθεί ένδειξη πολιτικής κατεύθυνσης. Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, παρουσίασε αυτούς τους ακατανόητους κανόνες την Πέμπτη, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αντίληψη του κοινού ότι το BBC είναι ένα αμερόληπτο μέσο, μετά από μακροχρόνια κριτική που ασκείται από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης σχετικά με φερόμενη μεροληψία του προσωπικού της εταιρείας σε συγκεκριμένα θέματα. Εκτός από τις αυστηρές νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Davie εισήγαγε την απαγόρευση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού να συμμετέχουν σε "δημόσιες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα".

 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι "απαιτείται κρίση ως προς τα ζητήματα που είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με πορείες ή διαδηλώσεις", αν και οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες σε κάποιο βαθμό. Δημοσιογράφοι του BBC σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στον Guardian ότι οι διευθυντές τους είχαν ενημερώσει ότι ενώ οι πορείες Υπερηφάνειας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα από τις οδηγίες, οι δημοσιογράφοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν λόγω των νέων κανόνων. Πηγές του BBC δεν το αμφισβήτησαν, αλλά δήλωσαν ότι η ερμηνεία των κανόνων θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών. Τόνισαν δε ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις πορείες Υπερηφάνειας στους κανόνες, αλλά ουσιαστικά υπονοείται. Οι υπάλληλοι του BBC που δεν εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες πορείες και διαδηλώσεις.

 

Να σημειωθεί, ότι εκτός των Pride, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και οι πορείες για το Black Lives Matter θα είναι απαγορευμένες για το προσωπικό των ειδήσεων, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η χαρά των φίλων του κινηματογράφου από σήμερα, αρχίζει το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (25/11-4/12) το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά δωρεάν και εξ ολοκλήρου διαδικτυακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας απο περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδος. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Βlack Friday έχει ξεκινήσει με τους αγοραστές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που ήδη προσφέρουν από την αρχή της εβδομάδας οι καταστηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατοίκων στην περιοχή της Αρόης σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, σε περιπολία των αστυνομικών για τον έλεγχο ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας απο περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδος. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ασθενείς απο το Κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Βlack Friday έχει ξεκινήσει με τους αγοραστές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που ήδη προσφέρουν από την αρχή της εβδομάδας οι καταστηματάρχες. Συνωστισμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατοίκων στην περιοχή της Αρόης σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, σε περιπολία των αστυνομικών για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search