ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 925 εστίες μόλυνσης στη χώρα - 523 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κρούσματα και έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας "η Ιταλία βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με τάση επιδείνωσης της όλης κατάστασης". Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, οι εννέα παρουσιάζουν δείκτη μετάδοσης ο οποίος ξεπερνά την μονάδα. Στην εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 11 Αυγούστου στα νοσοκομεία εισήλθαν σαράντα περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με την προηγούμενη και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν, επίσης, οκτώ επιπλέον ασθενείς.

Σε ότι αφορά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για υποβολή σε γρήγορο τεστ των επιβατών που φθάνουν από τέσσερις μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα), στα αεροδρόμια της χώρας δεν έχει ακόμη αρχίσει η πρακτική εφαρμογή του μέτρου. Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι εναλλακτικά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιήσει το τεστ στην χώρα προέλευσης, εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψει, και να τι φέρει μαζί του κατά την άφιξή του στην χώρα.

Σε περίπτωση, πάντως, που το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί στα ιταλικά αεροδρόμια και λιμάνια, το υπουργείο υγείας της Ρώμης ζητά από τους πολίτες να παρουσιαστούν στις κατά τόπους δομές του ιταλικού συστήματος υγείας, για να υποβληθούν στην εξέταση για την ανίχνευση του ιού.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ ζητείται, τέλος, από τους πολίτες να παραμείνουν σε εθελοντική καραντίνα. Η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια, όμως, έκανε γνωστό ότι στην περιοχή της οι πολίτες, μέχρι να λάβουν την απάντηση της εργαστηριακής εξέτασης, δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε εθελοντική απομόνωση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες πο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρί . . .
LIFE STYLE

Μέσα στα χρονικά των παιχνιδιών με χαρτιά που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, το μπλάκτζακ κατέχει εξέχουσα θέση, υφαίνοντας μια αφήγηση που εκτείνεται από τις αινιγματικές καταβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
Image
Image

Search