ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Καλεντερίδης: Ο Χίτλερ του 21ου αιώνα έχει όνομα και λέγεται Ταγίπ Ερντογάν

Χίτλερ του 21ου αιώνα χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καλεντερίδης κάλεσε την κυβέρνηση να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για το θέμα της Αγίας Σοφίας και τόνισε ότι ο τούρκος πρόεδρος τη «βλέπει σαν λάφυρο».

«Τα κράτη δεν μπορούν να αντιδράσουν εντονότερα απ' ό,τι αντέδρασαν γιατί αν το δούμε καθαρά τεχνικά είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας. Ααλλά σκεφτείτε αν αποφάσιζε η Ελλάδα να κάνει τον Παρθενώνα εκκλησία ή κάτι άλλο, θα είχαμε τεράστιες αντιδράσεις σε όλη την ανθρωπότητα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Τέτοιες αντιδράσεις έχουμε και στη διεθνή κοινή γνώμη, τα μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες, οι φορείς, όμως οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα και πιστεύω δεν θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες προσδοκίες. Εκεί που πρέπει να κινηθεί ο Ελληνισμός και η κυβέρνηση είναι κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη γιατί αυτό βλέπω τις αντιδράσεις ότι ενοχλείται η Τουρκία από τις αντιδράσεις αυτές και της διεθνούς κοινής γνώμης και των διεθνών ΜΜΕ για τις πράξεις της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαντερίδη «οι προσδοκίες του Ερντογάν δεν επαληθεύονται» Αναφέρθηκε μάλιστα στην έλλειψη θετικών αντιδράσεων σε επίπεδο τουρκικής γνώμης.

«Σε επίπεδο διανοουμένων και κυρίως στον κύκλο κεμαλιστών έχουμε αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στην απόφαση του Ερντογάν. Έχουμε και μια αντίδραση έκπληξη Νταβούτογλου που είπε "αφού άνοιξε ως τζαμί να υπάρχει χώρος να προσεύχονται και οι χριστιανοί μέσα στην Αγία Σοφία". Αυτό ήταν έκπληξη από την πλευρά του Νταβούτογλου» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και στην στηλίτευση της απόφασης του Ερντογάν από τον Ιμάμογλου. «Τον ρωτά τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος και πήρατε την απόφαση που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους Τούρκους που κατοικούν σε πολλές χώρες στο εξωτερικό κι έχουν πολλά τζαμιά στο εξωτερικό, που αν χρησιμοποιήσουν την ίδια λογική που χρησιμοποιείτε εσείς για την Αγία Σοφία κι αυτοί μπορούν να μετατρέψουν τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων στο εξωτερικό σε χώρους που η κάθε κυβέρνηση θα αποφασίσει».

«Η λογική Ερντογάν είναι το δίκαιο του γιαταγανιού, βλέπει την Αγιά Σοφιά σαν λάφυρο και αφού την καταλάβαμε με το γιαταγάνι μπορούμε να την κάνουμε ό,τι θέλουμε. Από αυτήν τη συμπεριφορά μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που μας απασχολούν στη Μεσόγειο, την Κρήτη κλπ» τόνισε ο κ. Καλαντερίδης.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να καταδείξει ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους το ποιο είναι το πρόβλημα Ερντογάν και Τουρκία και να μην κάνουν το λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεν και άλλοι Ευρωπαίοι προ Β' Παγκοσμίου Πολέμου που στην ουσία έτειναν χείρα φιλίας και συνεργασίας στον Χίτλερ. Ο Χίτλερ του 21ου αιώνα έχει όνομα και λέγεται Ταγίπ Ερντογάν» επισήμανε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search